Politie Gelderland-Zuid

Spullen weg na insluiping; enkele tips

Hernen, 14-07-2011 o Dinsdagavond meldden bewoners aan de Dorpsstraat in Hernen dat er in hun woning was ingebroken. Agenten gingen erheen maar constateerden geen braakschade. De dader(s) bleek/bleken te zijn binnengekomen via een niet afgesloten raam. De politie waarschuwt, zeker in de zomerperiode, om maatregelen te nemen tegen insluipers.

Dinsdag tussen 09.45 uur en 13.30 uur vond de insluiping plaats. Vermoedelijk is dit gebeurd door op een dak te klimmen en vervolgens door een openstaand raam. De bovenverdieping bleek doorzocht. De bewoners missen diverse waardepapieren, sieraden en geld. Zij hebben inmiddels aangifte gedaan.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen, die rond het genoemde tijdstip iets bijzonders bij de woning is opgevallen, om informatie door te geven via telefoonnummer 0900-8844.

Waarschuwing voor insluiping
De zomer is begonnen, evenals de vakantieperiode. Bij mooi weer gaan ramen en deuren open. Lekker voor de frisse lucht, maar ook prettig voor insluipers die uw huis overhoop halen op zoek naar voor hen interessante spullen. Het is daarom goed om alert te zijn op risicos om slachtoffer te worden van insluiping of woninginbraak. Veel woninginbraken vinden namelijk plaats door zogenaamde gelegenheidsdieven.Laat geen ramen of deuren openstaan, ook al bent u maar heel even weg. Ook niet op de bovenverdieping, omdat via een ladder, schuurtje of kliko vaak wel een weg omhoog te vinden is voor iemand die kwaad wil. Door eenvoudige maatregelen kunt u vaak zelf al een hoop ellende voorkomen.

Hoe u het insluipers moeilijk maakt


* Laat de kamer of ruimte waar u een raam of deur heeft openstaan niet (te lang) onbeheerd, ook niet om te douchen, slapen of bijvoorbeeld boven te stofzuigen. Leg ook geen waardevolle spullen in het zicht, zoals laptop, fotocamera of portemonnee.
* Sluit s nachts ramen en deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimte nodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht.

* Toch een raampje open? Zet dan alleen het raam open waar een inbreker niet bij kan of een raam wat is voorzien van een goedkeurde barrièrestang of -rek.

* Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot zitten.

* Andere tips vindt u op internet op
bijvoorbeeldwww.politiekeurmerk.nl

(08)

Laatst gewijzigd 14-07-2011 18:09 | © Regio Gelderland-Zuid |