Provincie Utrecht

Gedeputeerden Krol en De Vries met de oorkonde van Nu de stad

Provincie Utrecht stimuleert binnenstedelijke ontwikkeling het best

De provincie Utrecht is de provincie die in haar coalitieakkoord de beste afspraken heeft gemaakt over binnenstedelijke ontwikkeling. Dit stelt `Nu de Stad', een coalitie die bestaat uit een aantal prominente partijen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. `Nu de Stad' bood de gedeputeerden Bart Krol en Ralph de Vries donderdag 13 juli een certificaat aan om dit te onderstrepen.

Zowel gedeputeerde Krol van Ruimtelijke Ordening als gedeputeerde De Vries van Stedelijke Vernieuwing zijn blij met het certificaat. Gedeputeerde Krol: "Het inzetten op binnenstedelijke ontwikkeling is een van de belangrijkste opgaven voor ons ruimtelijk beleid. Dit is nodig om een aantrekkelijke regio te blijven waar mensen zowel kunnen wonen en werken als recreëren. Ik ben blij dat `Nu de Stad' deze mening met ons deelt, zodat wij samen aan de slag kunnen met het realiseren van deze binnenstedelijke opgave."

`Nu de Stad' heeft geoordeeld, dat de provincie Utrecht de kunst van het stimuleren van bouwen en investeren in het binnenstedelijke gebied het beste begrijpt en toepast. Corné Paris: "Hierdoor wordt het recreatieve ommeland groen gehouden, de mobiliteit beperkt, de natuur gerespecteerd en het draagvlak voor voorzieningen en openbaar vervoer versterkt. Het provinciaal bestuur werkt daarmee met verve aan een wervend leef-, vestigings- en investeringsklimaat in de provincie Utrecht."

De coalitie `Nu de Stad' bestaat uit Natuur & Milieu, De alliantie, Twynstra en Gudde, Bouwinvest, AM, NS Poort en Proper Stok Groep. De coalitie pleit voor meer en beter bouwen in de stad en daarmee voor economisch sterkere steden.

Voor persinformatie:
kato.marijs@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 70 of 06 - 18 30 05 10

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11