Gemeente Dongen

Vrijwilligers in het zonnetje

Publicatiedatum: 14-7-2011

Het Vrijwilligers Informatie Punt Dongen en de gemeente Dongen gaan nauw samenwerken rond de Vrijwilligersprijs. Zo zullen de partijen regelmatig de Dongense vrijwilliger in het zonnetje plaatsen. Deze vrijwilligers worden benoemd tot Very Important Person(s) van de maand en worden geïnterviewd. De VIPs deze maand zijn Sandra in t Groen en Lyanne van der Pluym van het Cambreurcollege. Zij hebben vol enthousiasme hun maatschappelijke stage (MaS) uitgevoerd. Een interview dus met twee mogelijke vrijwilligers van de toekomst.

VIPS'Sandra en Lyanne.

Vanaf schooljaar 2011-2012 moeten alle scholieren in het voortgezet onderwijs verplicht minimaal 30 uur een maatschappelijke stage volgen gedurende hun schoolloopbaan. Deze stage is bedoeld om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Sandra (klas Tvw3b) en Lyanne (klas Gt2a) hebben deze kans met beide handen aangegrepen.

Sandra heeft geholpen bij het Ziekentriduüm; een driedaagse activiteit voor 120 ouderen uit Dongen en omgeving. Ook collecteerde zij voor Amnesty/ZOA vluchtelingenzorg. Lyanne heeft geholpen bij Broeder Reparatus, waar kinderen van 6 tot 12 jaar deelnemen aan creatieve activiteiten. "Het is heel knap dat de vereniging met spullen die iedereen normaal weggooit, zulke leuke creaties kan maken", geeft Lyanne aan.

Na de MaS-stage komen Sandra en Lyanne terug op hun stelling dat vrijwilligerswerk saai is. Sandra: Het is goed dat je iets voor een ander doet zonder er iets voor terug te krijgen. Deze stage geeft je meer inzicht in het belang van vrijwilligerswerk." Lyanne vult dit aan: "Je leert van jongs af aan dat je iets voor anderen kunt betekenen. Als je het nu leuk vindt, ga je later eerder vrijwilligerswerk doen.

Aanmelden
Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich onderscheiden heeft en voldoet de activiteit of inzet aan de criteria van de Vrijwilligerprijs? Meld hem/haar of de organisatie dan aan als kanshebber op de titel VIP van de maand. Alle VIPs van de maand dingen automatisch mee naar de Vrijwilligersprijs 2011!