Gemeente Bronckhorst
---


Burgemeester Aalderink reikt heer E.H. Mozer uit Hummelo koninklijke onderscheiding uit op 14 juli a.s.

Uit handen van burgemeester Henk Aalderink ontvangt de heer E.H. Mozer uit Hummelo op 14 juli a.s. een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau). Dit gebeurt om 20.30 uur thuis bij zijn moeder op de Valkenbos 18 in Hoog-Keppel.

De heer Mozer is dit jaar 40 jaar vrijwilliger bij stichting Manege Zandewierde. Bijna dagelijks voert hij taken uit die bij de exploitatie van de manege noodzakelijk zijn. Hij onderhoudt de stallen, maakt de paarden rijklaar en assisteert bij de lessen voor mensen met een beperking. Ook doet hij boodschappen en houdt de voorraden bij. Op de zaterdagen is hij gastheer in de kantine en houdt toezicht. Tijdens het jaarlijkse zomerkamp voor mensen met een beperking helpt hij de hele week met opruimen en assisteren bij paardgerelateerde activiteiten. Daarnaast is de heer Mozer ook al vele jaren mantelzorger voor zijn moeder, ondanks zijn licht verstandelijke beperking.

Het mag duidelijk zijn dat de heer Mozer zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Voor dit artikel geldt een embargo tot en met 14 juli 2011 20.45 uur.

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 12 juli 2011

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --