Ingezonden persbericht


Persbericht
14 juli 2011

Wessanen Benelux opent nieuwe Natuurwinkel in Maastricht

Eigentijdse winkel met ruimste assortiment eerlijke, biologische producten

Harderwijk - Wessanen Benelux, de grootste leverancier van biologische voeding in de Benelux, opent, samen met ondernemer Ferry Krop, vandaag in Maastricht een nieuwe Natuurwinkel. Naast het ruimste assortiment eerlijke, biologische producten, biedt de nieuwe Natuurwinkel een eigentijdse, verrassende en inspirerende winkelomgeving met ruimte voor het verhaal achter het product. Maastricht is na Huizen en Zoetermeer de derde vestiging in enkele maanden tijd die zijn deuren (her)opent.

Met de opening van deze nieuwe Natuurwinkel benadrukt Wessanen Benelux dat het tempo blijft maken met investeren in de kwaliteit en groei van de al jaren bestaande Natuurwinkel-formule. Momenteel zijn er in Nederland 24 Natuurwinkels. Aan het eind van dit jaar zullen dit er door een aantal nieuwe openingen rond de 30 zijn.

De Natuurwinkel kiest heel bewust voor producten die met zorg en aandacht zijn geteeld en altijd geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu. De producten zijn veelal afkomstig van kleine en bij voorkeur lokale producenten met oorspronkelijke kennis van voeding. In de Natuurwinkel is volop ruimte voor het verhaal achter het product in een frisse, heldere winkel vol tips en informatie.

Naast de Natuurwinkel-formule exploiteert Wessanen Benelux de formule GooodyFooods. Met deze biologische supermarkt annex traiteur speelt Wessanen Benelux in op de snelgroeiende belangstelling voor duurzaam geproduceerd, gezond en lekker eten bij een breed publiek van 'parttime' biologische consumenten.

De nieuwe Natuurwinkel is gevestigd aan de Theodoor Schaepkensstraat 11 A (in de populaire wijk Wyck, vlakbij het centraal station) en wordt geleid door Ferry Krop, voormalig bedrijfsleider van de Natuurwinkel Roermond.


---

Over Wessanen
Royal Wessanen nv is de leidende leverancier, producent en marketeer van biologische voeding in Europa. Wessanen is actief in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De onderneming telt meer dan 2.200 medewerkers. Wessanen produceert een breed scala aan biologische merkproducten, zoals Allos, Bjorg, Bonneterre, Ekoland, Tartex, Whole Earth en Zonnatura. In Nederland is de onderneming actief onder de naam Wessanen Benelux als groothandel met een totaalassortiment van droge kruidenierswaren en vers voor de zelfstandige biologische speciaalzaken (Natudis) en een assortiment voor supermarkten (Foodprints). De eigen merken van Wessanen zijn te vinden in nagenoeg alle 460 natuurvoedingswinkels van Nederland. Daarnaast exploiteert Wessanen Benelux de eigen franchiseformules Natuurwinkel en GooodyFooods. Voor meer informatie kijk op www.natudis.nl of www.wessanen.com.

Voor nadere informatie: