Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 14-07-2011

Man aangehouden voor mishandeling

GASSELTERNIJVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit Kulsheim (D) aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat een jongen volledig uit zn dak ging in een woning aan het Hunzepark. Ter plaatse bleek dat de 16-jarige jongen onder invloed van paddos was en in die toestand een 15-jarige plaatsgenoot meerdere malen had geslagen. De 16-jarige jongen is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor rijden met gestolen kentekenplaten

EMMEN De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden. Een 19-jarige en een 23-jarige man, beiden uit Olsztyn (Polen), reden in een auto over de Prins Hendrikweg toen zij staande werden gehouden voor een controle. Daar bleek dat de kentekenplaten welke aan de auto bevestigd waren afkomstig waren van diefstal. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Beschonken bestuurder aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 52-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man reed over de Nobellaan en viel op door zijn slingerend rijgedrag. Hierop kreeg de man een stopteken. De blaastest gaf een F (fail) aan waarop de man is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 1025 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Jongeman aangehouden voor bedreiging

EMMEN De politie kreeg woensdagmiddag de melding van een bedreiging met een luchtbuks. Ter plaatse bleek dat een 63-jarige man uit Emmen in de tuin van een woning aan de Nijkampenweg had gestaan toen hij zag dat twee jongemannen vanaf een balkon met een luchtbuks op vogels schoten. Toen de man hier iets van zei richtte één van de jongemannen de luchtbuks op hem waarna de man de woning invluchtte. De man alarmeerde politie. De 19-jarige jongeman kon later in een woning aan de Bensingecamp worden aangehouden. De luchtbuks is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

ANNEN Dinsdagavond raakte een 22-jarige automobilist uit Oudeschip zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Spijkerboorsdijk was betrapt met een snelheid van 136 km/u. Op deze weg geldt een maximum van 80. Bij snelheidsovertredingen met meer dan 50 km/u vordert de politie direct het rijbewijs in.

Bekeuringen bij gordelcontrole

VALTHE Woensdag heeft de politie in de omgeving van Valthe gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Acht automobilisten kregen een bekeuring. Een automobilist kreeg een boete voor bellen tijdens het rijden.

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Woensdagmorgen is er een 44-jarige vrouw uit Assen aangehouden. De vrouw wilde een fles wijn stelen in een winkel aan de Triade. Het winkelpersoneel zag dit en hield de vrouw. De vrouw is vervolgens door de politie overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zij is later die dag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

COEVORDEN Een 17-jarige vrouw uit Coevorden is woensdagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wilde een paar schoenen meenemen zonder te betalen in een winkel aan de Friesestraat. Het winkelpersoneel vertrouwde het niet en hield de vrouw aan. Daar bleek dat de jonge vrouw de schoenen in haar tas had gestopt. Zij is overgedragen aan de politie welke proces-verbaal opmaken.

ASSEN Woensdagmiddag is een 55-jarige man uit Assen aangehouden. De man wilde in een winkel aan de Triade etenswaren meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal opgemaakt.

HOOGEVEEN Woensdagmiddag is er een 12-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen wilde bij een supermarkt aan het Schutsplein een reep chocola meenemen zonder te betalen. Bij het verlaten van de supermarkt werd de jongeman aangesproken door het winkelpersoneel waarop de politie werd gealarmeerd. De jongen is verhoord en later die middag thuis gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Hulpdiensten uitrukt bij GRIP 1 oleumlek

Kijk hier voor het persbericht van de Gemeente Emmen.