Provincie Drenthe

BEHOEVE VAN

TERINZAGELEGGING ONTWERPBESLUIT WATERVERGUNNING TEN BEHOEVE VAN

Publicatiedatum
14 juli 2011
Type
watervergunning
Locatie
7902EA -

Terinzagelegging Ontwerpbesluit Watervergunning TEN BEHOEVE VAN bodemenergiesysteem "gemeentehuis Raadhuisplein 1 EN THEATER DE TAMBOER" te HOOGEVEEN

Gedeputeerde Staten van Drenthe geven hierbij kennis van het volgende.

Op d.d. 9 juni 2011 hebben Gedeputeerde Staten van Drenthe een verzoek ontvangen van de gemeente Hoogeveen, tot het verlenen van een watervergunning uit hoofde van artikel 6.4, eerste lid, aanhef, en onder b, van de Waterwet, voor wijziging van het onttrekken van grondwater en het infiltreren van water ten behoeve het van het bodemenergiesysteem voor het object "gemeentehuis Raadhuisplein 1" te Hoogeveen. De wijziging van de vergunning met kenmerk DO/2009017130, heeft betrekking op de aansluiting van theater De Tamboer aan de Hoofdstraat 17 te Hoogeveen, op het bestaande WKO-systeem van het Raadhuisplein 1 te Hoogeveen. Gedeputeerde Staten van Drenthe zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen onder de beperkingen en voorschriften als in het ontwerpbesluit omschreven.

ENIGE TECHNISCHE KENMERKEN

Bodemenergiesysteem

De inrichting bestaat uit een recirculatiesysteem, met één put voor het onttrekken van grondwater en tevens voor het infiltreren van water (recirculatiesysteem).

Maximale hoeveelheden te onttrekken en te infiltreren water

Per uur: 60 m3

Per etmaal: 1.440 m3

Per maand: 44.640 m3

Per kwartaal: 133.920 m3

Per jaar: 186.000 m3

Onttrekkingsdiepte

Tussen 25 en 61 meter beneden het maaiveld.

Infiltratiediepte

Tussen 25 en 61 meter beneden het maaiveld.

INZAGE EN ZIENSWIJZEN

Op de voorbereiding van het besluit tot het verlenen van de watervergunning is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing.Het ontwerpbesluit, de aanvraag, en alle andere op het te nemen besluit betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor de beoordeling van het ontwerpbesluit, liggen vanaf 14 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage. U kunt bedoeld ontwerpbesluit en de hierop betrekking hebbende stukken gedurende de inzagetermijn op werkdagen inzien:

* in het provinciehuis van Drenthe aan de Westerbrink 1 te Assen
* in het gemeentehuis van Assen aan het Raadhuisplein 1 te Hoogeveen

Tegen vergoeding van ten hoogste de kosten wordt aan eenieder die daarom verzoekt afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Eenieder kan naar keuze schriftelijk of mondeling diens zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Zienswijzen dienen binnen bovengenoemde termijn van terinzageligging, te worden ingediend. Mondelinge zienswijzen kunt uindienen door contact op te nemen met de hieronder genoemde contactpersoon. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw M.J. Wildeboer, telefoonnummer
(0592) 36 57 35.

Kaart voor postcode: 7902EA -

Kaart voor postcode: 7902EA -