Politie Midden- en West Brabant

Automobiliste (43) raakt bekneld en gewond bij botsing

Tilburg, 14-07-2011 o De hulpverleningsdiensten behandelden
woensdagavond 13 juli 2011 een verkeersongeval op kruising Burgemeester Letschertweg - Dalemdreef in Tilburg. Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur toen twee auto's (Opel en BMW) komende vanaf de Dalemdreef linksaf de Burgemeester Letschertweg op te willen draaien. Van links naderde opdat moment een automobilist in een Fiat Punto,die vermoedelijk door rood licht reed. Er ontstond een aanrijding tussen de drie voertuigen.

In de blauwe Opel Omega zaten drie personen, waarvan een licht gewond was. De 43-jarige bestuurster zat bekneld. Ze is door de brandweer bevrijd en daarna per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Ze was na het ongeval goed aanspreekbaar. De aard en omvang van haar letstel zijn bij de politie niet bekend.
De anderen inzittenden van de Opel kwamen met de schrik vrij. In de zwarte BMW 316i zaten twee personen die geen letsel opliepen.

De veroorzaker, een 22-jarige man uit Tilburg, kwam vanuit de richting Bredaseweg en reed in de richting van de Dongenseweg. Uit diverse verklaringen is gebleken dat hij het rode verkeerslicht negeerde. De man zelf vertelde dat hij op het moment van het ongeval circa 85 km/u reed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Laatst gewijzigd 14-07-2011 8:52 | © Regio Midden en West Brabant |