Gemeente Hardenberg

Koninklijke onderscheiding voor Joke Postma-Scheuten

13 juli 2011

Mevrouw Joke Postma uit Slagharen is op woensdag 13 juli 2011 Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Meulman reikt de onderscheiding uit bij haar afscheid als onderwijzeres van basisschool Cantecleer in Kloosterhaar.

Mevrouw Postma heeft zich tweeënveertig jaar lang ingezet als onderwijzeres in het basisonderwijs. Zij heeft altijd een bijzonder grote betrokkenheid en liefde voor haar werk en de leerlingen getoond. Mevrouw Postma is zeer actief betrokken geweest bij het stichten van maar liefst twee nieuwe scholen: kleuterschool Het Overstapje in Hardenberg (later Brinkschool) en de basisschool in het toenmalige asielzoekerscentrum De Eik in Slagharen. Voor die laatste school was ze betrokken bij de bouw van een nieuwe school.

Mevrouw Postma heeft zich vaak ook in haar vrije tijd ingezet voor het onderwijs en was de drijfveer achter de ontwikkeling en introductie van een nieuwe lesmethode om leerlingen van de asielzoekerschool Nederlands te leren. Deze methode werd later ook op andere scholen toegepast.

Ook naast haar werkzaamheden voor het onderwijs heeft mevrouw Postma zich verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Zo was ze bestuurslid van de plaatselijke gymnastiekvereniging SGV en van de Vrouwen Adviescommissie voor de woningbouw.

Verder was ze actief als bestuurslid en later lid van de Raad van Commissarissen van woningbouwcorporatie Beter Wonen Vechtdal en voorzitter van de Vereniging Streekhistorisch Centrum Lutten. Tenslotte had mevrouw Postma zitting in het platform van de vijf historische verenigingen in de gemeente Hardenberg en in het provinciale platform Kunst en Cultuur Overijssel.

De afgelopen 8 jaar heeft mevrouw Postma als onderwijzeres op openbare basisschool De Cantecleer in Kloosterhaar gewerkt. Op 13 juli is ze met pensioen gegaan en heeft ze afscheid genomen als onderwijzeres. Tijdens deze afscheidsbijeenkomst is ze door burgemeester Meulman koninklijk onderscheiden voor haar verdiensten voor de samenleving als Lid in de Orde van Oranje Nassau.