Ingezonden persbericht

Faber Halbertsma Groep benoemt Roeland Moens tot Pooling Director Europe & Board Member

Eck en Wiel, 14 juli 2011 ­ Faber Halbertsma Groep, palletproducent en het op één na grootste bedrijf voor palletpooling in Europa, heeft Roeland Moens (54) benoemd tot Pooling Director Europe & Board Member bij FHG Holding. De indiensttreding van Moens kenmerkt de groei die het familiebedrijf momenteel doormaakt.

Moens is in zijn nieuwe functie bij Faber Halbertsma Groep onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en rentabiliteit van de poolingbedrijven. Ook is hij direct betrokken bij de implementatie van de geografische uitbreiding van het bedrijf, de strategische advisering daarbij en het afstemmen van de dienstverlening op de marktontwikkelingen. De nieuwe Pooling Director heeft ruime internationale ervaring in de logistiek- en automobielbranche en neemt een uitgebreid netwerk mee. Zo werkte Moens als Managing Director in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Portugal en de UK. Moens was eerder actief in de palletpoolingbranche bij Chep, waar hij de functie vervulde van Algemeen Directeur Benelux en Vice President RPC Europa.

Bij Faber Halbertsma Groep vindt Moens diverse nieuwe uitdagingen, zoals het vergroten van de klantentevredenheid. "Ik zie het als een uitdaging om onze klanten aan meer dan een pallet of een plastic box te helpen. Het gaat om de toegevoegde waarde van ons product en om onze dienstverlening in bredere zin. Met de ruime expertise van Faber Halbertsma Groep kunnen wij klanten van doordachte adviezen voorzien en concrete oplossingen bieden voor hun logistieke processen," aldus Moens.

Beeldmateriaal


bij
Foto: Roeland Moens

Bovenstaande foto is in hoge resolutie te downloaden door op de afbeelding te klikken.

Over Faber Halbertsma Groep
Faber Halbertsma Groep is de grootste palletproducent en het op één na grootste bedrijf voor palletpooling in Europa. Het familiebedrijf, opgericht in 1933, omvat in totaal 17 dochterondernemingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk die pallets produceren, verhuren, repareren en verhandelen. De acht productiebedrijven van de Faber Halbertsma Groep maken jaarlijks 18 miljoen houten pallets, waarbij de zorg voor het milieu centraal staat. Ook de productie van industriële verpakkingen en papieren pallets behoren tot de diensten van de groep. De palletverhuurbedrijven IPP Logipal en PRS bedienen door middel van een uitgebreid netwerk van depots en callcenters klanten uit de elektronicabranche, FMCG en chemische industrie. Faber Halbertsma Groep heeft een jaaromzet van 250 miljoen euro en telt meer dan 700 werknemers. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Eck en Wiel. Meer informatie over de Faber Halbertsma Groep: www.fhg.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht