Bruinisse "De Poort van Zeeland"

50 JAAR VISSERIJDAGEN BRUINISSE

Bru zou Bru niet zijn zonder de VISSERIJDAGEN. Op 14, 15 en 16 juli 2011 zal Bruinisse volop in het teken staan van het 50-jarig jubileum en is het 50e MOSSELFEEST een feit!

Op 29 april jl. zijn tijdens de kinderdisco van de Bruse Nacht van Oranje Mini Miss Visserij Louisa & Mini Mister Visserij Tristan uitgekozen. Zij mochten de aubade op Koninginnedag op speciale wijze bijwonen. Als winnaars mogen zij Miss Visserij 2011 helpen bij de opening en kinderactiviteiten op donderdag 14 juli 2011. En natuurlijk mogen zij meevaren op het vlaggenschip tijdens de vlootshow op zaterdag 16 juli 2011.

Op zaterdag 21 mei jl. zijn ruim 38 dames bijeengekomen op het terras van café-restaurant De Meeuw. Sinds de eerste editie van het Bruse Mosselfeest hebben zij ooit opgetreden als Mosselkoningin, Mosselfee, Mosselprinses, Miss Visserijdagen of Miss Visserij. Met de door hen aangeleverde foto's en anekdotes wordt ter gelegenheid van het 50 jarig-jubileum een speciaal programmaboekje uitgebracht en begin juli verspreid in Bruinisse, een zgn. Glossy. De zonnige middag werd als heel gezellig ervaren, herinneringen werden opgehaald, en ervaringen uitgewisseld.

De Visserijdagen trekt als 3-daags evenement jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland naar het vissersdorp. Gelegen aan het Nationaal Park Oosterschelde en het Grevelingenmeer, bevestigt Bruinisse hiermee haar positie als "Poort van Zeeland" voor de gemeente Schouwen-Duiveland. Ruim 55.000 bezoekers komen jaarlijks feest vieren, de kermis, braderie en terrasjes bezoeken, gerookte paling en mossels eten, meevaren met de vlootshow, de sloeproeiers aanmoedigen tijdens de Mosselrace, de maritieme bedrijvenpresentatie bezoeken of een dansje wagen op de muziek van dweilorkesten, shantykoren en andere bands. Ook vele andere bijzondere attracties en hoogwaardige stunt- en spektakelshows trekken jaarlijks veel bekijks. Dit geldt uiteraard ook voor het grootse vuurwerkspektakel dat deze drie gezellige dagen traditiegetrouw afsluit op de zaterdagavond. Kortom, een feest dat iedereen gewoon een keer moet meemaken!

Natuurlijk zal organisator Stichting Festiviteiten Bruinisse 50 JAAR VISSERIJDAGEN niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Hoogtepunten uit de afgelopen jaren, gecombineerd met nooit eerder in de regio vertoonde spectaculaire shows en attracties zullen Visserijdagen 2011 tot een feest maken om nooit meer te vergeten! Het voorlopige programma staat nu op de site! Zie "Programma"!

Wij wijzen u ook alvast op de volgende editie op 19, 20 en 21 juli 2012 in Bruinisse.