Ingezonden persbericht


persbericht Karavaan
Alkmaar, 30 juni 2011

Feestelijke opening festival Karavaan met Elvira Sweet en Jungle by Night Op donderdag 14 juli wordt Karavaan feestelijk geopend in het festivalhart in het Julianapark te Hoorn. Elvira Sweet, Gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg van de Provincie Noord-Holland draagt Karavaan een warm hart toe en opent om 17.45 uur officieel de 19e editie van Karavaan. De talk of the town van menig festival, de band Jungle by Night, zorgt voor een swingende mix van Afrikaanse en westerse beats.

Transformatie Julianapark
Op deze feestelijke dag zal in het Julianapark, daar waar water en land bij elkaar komen, met uitzicht over het Markermeer, de verbeeldende kracht van Karavaan te beleven zijn.

Vanaf 13.30 uur transformeert het stadspark tot het hart van het festival en in een plek waar avonturen, smaakmakers, klanken en beelden de boventoon voeren. Straattheater en locatievoorstellingen op markante plekken, minivoorstellingen, muzikale beelden en smakelijke geuren laten zien waar Karavaan voor staat.

Programma opening
Aansluitend aan de officiële opening kan jong en oud dineren bij 's lands ludiekste festivaleetcafé van André Amaro en genieten van de energieke muziek van de jonge-honden-band Jungle by Night. De negenkoppige Amsterdamse band speelt een mix van Afrobeat uit Nigeria en Jazz uit Ethiopia gecombineerd met een westerse rockhouding. Na Paradiso en de Heineken Music Hall spelen ze nu voor jong en oud in Hoorn.

's Avonds gaat het feest door met de acrobatische sleutelpartij in Buurman op vakantie van Andreas Denk/Plan-D waarin een oude Volkswagen de hoofdrol speelt. Of kies ervoor om liggend aan het IJsselmeer op een muzikale reis te gaan met de voorstelling Hellend vlak.

Karavaan en de Westfriese Omringdijk
Dit jaar reist Karavaan voor de laatste keer langs dorpen en steden aan de Westfriese Omringdijk. Drie jaar lang heeft Karavaan in het thema gestaan van de veranderende identiteit van het Westfriese landschap. Verhalen over de schaalvergroting van de melkveehouderij, het einde van een tuinderstijdperk, de laatste botterschippers en het prachtige weidse Westfriese land zijn verbeeld en beleefd in locatievoorstellingen, straattheateracts, experimenten en gesprekken. Karavaan voelt zich thuis en is trots op Westfriesland en haar bewoners en reist nog eenmaal met veel plezier over de 126 kilometer lange dijk.

Provincie Noord-Holland
Karavaan is onderdeel van Kunst en Cultuur Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland. De provincie Noord-Holland wil de Westfriese Omringdijk behouden en ontwikkelingen. Deze dijk is een bijzonder provinciaal monument, van grote landschappelijke en toeristische waarde. De dijk vormt het podium voor verschillende culturele en toeristische initiatieven, waaronder het festival de Karavaan. Noord-Holland wil hiermee de publieke aandacht voor de dijk vergroten en daarmee ook de toegankelijkheid ervan.




Ingezonden persbericht