Ingezonden persbericht


Persbericht
Maarsbergen, 14 juli 2011

Voetbal beleven op pc, mac, laptop of tablet

Eredivisie Live lanceert nieuwe website

Eredivisie Live heeft in samenwerking met NLbuzz een geheel nieuwe website gelanceerd. Op www.eredivisielive.nl vindt de voetballiefhebber vanaf nu volop video's, statistieken, nieuws en natuurlijk heel veel live wedstrijden. Vandaag is onder meer om 18.00 uur het kwalificatieduel in de UEFA Europa League tussen FK Taurus en ADO Den Haag, tegen betaling, rechtstreeks te volgen op de website. Met de lancering zijn de voormalige websites www.eredivisie.nl en www.eredivisielive.nl geïntegreerd tot één gemeenschappelijke en herkenbare voetbalportal. De nieuwe website is geschikt voor pc, mac, en tablet.

Arno de Jong, directeur media & marketing Eredivisie Live: "Onze nieuwe website betekent een forse kwaliteitsimpuls voor het online aanbod van Eredivisie Live. Door alle elementen en competities die we uitzenden samen te brengen op één centrale plek, kunnen we de voetbalfans nog beter van dienst zijn via internet. Eredivisielive.nl zal hopelijk snel uitgroeien tot het kloppend hart van online genieten van voetbal, met een exclusief aanbod van live wedstrijden, samenvattingen, nieuws en statistieken. De fans hoeven het voetbal geen moment meer te missen, waar ze ook zijn."

Roeland Stekelenburg, directeur NLbuzz: "Het is natuurlijk fantastisch dat NLbuzz het nieuwe platform voor Eredivisie Live heeft mogen bouwen. Niet alleen de Eredivisie is er live en on demand te volgen, maar ook de UEFA Europa League, de FA Cup, de KNVB Beker en de Jupiler League. Eredivisie Live brengt al het voetbal de komende seizoenen niet alleen op de nieuwe website, maar ook op mobiel en allerlei andere nieuwe innovatieve kanalen. De videokwaliteit gaat daarbij flink omhoog, waardoor de voetballiefhebber ook online volledig aan zijn trekken komt."

De belangrijkste kenmerken van eredivisielive.nl op een rij:

*
Eredivisie.nl en eredivisielive.nl geïntegreerd tot één website *
Geschikt voor PC, laptop, Mac en Tablet
*
Veel video's, nieuws, statistieken en LIVE wedstrijden (Eredivisie, Jupiler League, KNVB Beker, FA Cup, UEFA Europa League) *
Unieke voetbalcontent, live en in samenvattingen
*
Gebruik van Flash player
*
Hogere beeldkwaliteit van video's dankzij 'adaptive streaming', tot maximaal 2,5 mbit/s. *
Als Eredivisie Live internetabonnee eerder toegang tot unieke content, zoals bijvoorbeeld de samenvattingen.

*
Single Sign On: een Eredivisie Live account is cross mediaal Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen, Humberto Tan en Kees Jansma. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker, de Jupiler League en de Engelse FA Cup. Naast het grote aantal live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League, de mooiste doelpunten, Club TV en boeiende voetbaldocumentaires. Eredivisie Live is zeven dagen per week voetbal en is bij een groot aantal TV aanbieders ook in HD beschikbaar. Alle live wedstrijden zijn via www.eredivisielive.nl ook online te volgen. Voor iPhone en Ipad gebruikers is er de Eredivisie App die gratis is te downloaden in de Apple Store. Het is voor mobiele gebruikers tevens mogelijk zich te abonneren op een goal alert. Hiermee ontvangt men binnen enkele minuten nadat er is gescoord een link naar de video van het doelpunt.