Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Country Director Turkish Airlines Nederland

AMSTERDAM - 14 juli 2011 - Turkish Airlines heeft Ahmet Sahin aangesteld als nieuwe country director Nederland. Sahin volgt Metin Gozuacik op, die in Tunesië opnieuw de positie van country director Turkish Airlines zal vervullen.

Sahin richt in zijn nieuwe functie onder meer op de positionering van Turkish Airlines op de zakelijke en vrijetijdsmarkt. "Ik zie mijn aanstelling in Nederland als een mooie nieuwe uitdaging. Nederland is voor Turkish Airlines een belangrijke bestemming en ik kijk ernaar uit om het sterke Turkish Airlines product hier verder te introduceren. Wij hebben in deze markt te maken met sterke concurrentie en zullen ons de komende periode gaan richten op het vergroten van onze zichtbaarheid en het bereik onder vakantiegangers en zakelijke reizigers", aldus Sahin. Ahmet Sahin is sinds 1998 werkzaam voor Turkish Airlines en bekleedde onder andere de functie van Airport Manager, Deputy General Manager en General Manager voor Turkish Airlines Zuid-Korea.

Turkish Airlines maakt momenteel een sterke groei door. Met ruim 180 internationale bestemmingen en een vloot van ruim 170 vliegtuigen opereert de luchtvaartmaatschappij met een enorme capaciteit. Vanuit Amsterdam beidt Turkish Airlines met drie dagelijkse vluchten op Istanbul directe aansluiting op ruim 55 bestemmingen in onder ander het Midden-Oosten, Afrika en Azië. "Istanbul is meer dan een internationale hub; de stad slaat een brug tussen verschillende continenten en culturen en is een internationale smeltkroes", aldus Sahin. "Dat internationale karakter is doorvertaald naar het niveau van onze service. Turkish Airlines is onlangs door Skytrax onderscheiden met de award voor Best Airline Europe, een geweldige prestatie. Graag verwelkomen wij in de toekomst nog meer Nederlandse reizigers aan boord om de service van Turkish Airlines te ervaren".

Kijk voor meer informatie over Turkish Airlines op www.thy.com.

Over Turkish Airlines:
Turkish Airlines, lid van Star Alliance, beschikte in het oprichtingsjaar 1933 over een vloot van slechts vijf vliegtuigen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een 4-sterren luchtvaartmaatschappij met een vloot van 174 (cargo en passagiers) vliegtuigen die vliegen op 183 bestemmingen over de hele wereld, waaronder 41 nationale en 142 internationale bestemmingen. Turkish Airlines, één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen, werd diverse malen door Skytrax onderscheiden, ook wel de "Passenger Choice Awards" genoemd. In 2011 ontving Turkish Airlines drie prestigieuze awards: "Best Airline Europe", "Best Premium Seats" voor de Comfort Class en "Best Airline Southern Europe".

Over Star Alliance:
Turkish Airlines maakt deel uit van het Star Alliance netwerk, dat werd opgericht in 1997. In totaal biedt het Star Alliance netwerk 21.000 dagelijkse vluchten naar 1.160 bestemmingen in 181 landen.




Ingezonden persbericht