Ingezonden persbericht


Persbericht Provinciale Staten

14 juli 2011

Staten voor meer transparantie

Provinciale Staten van Overijssel willen meer transparantie op het gebied van subsidies en declaraties. Dat bleek tijdens de behandeling van de Perspectiefnota 2012, tijdens de Statenvergadering van 13 juli.

In de perspectiefnota worden de kaders geschetst voor het begrotingsjaar 2012.

Via twee moties van de PVV stemde een meerderheid van Provinciale Staten in met meer transparantie. De moties roepen Gedeputeerde Staten op tot het opzetten van een openbaar subsidieregister en een openbaar declaratieregister waarin zowel burgers als Provinciale Staten eenvoudig kunnen zien welke organisaties subsidie krijgen en hoe het declaratiegedrag in Overijssel is. PvdA en GroenLinks en een gedeelte van CDA stemden tegen de subsidiemotie. PvdA en SGP stemden tegen de declaratiemotie. De rest van de partijen stemden voor.

De Perspectiefnota 2012 werd aangenomen met een kleine meerderheid; 24 stemmen voor en 22 stemmen tegen. Alleen de coalitiepartijen (CDA, VVD, ChristenUnie en SGP) stemden voor.

De vergadering is terug te kijken op provincialstaten.overijssel.nl. Hier zijn ook de ingediende moties en amendementen terug te vinden.




Ingezonden persbericht