Gemeente Meerssen


Persbericht van 14-07-2011

Bestuurlijk overleg tussen Meerssen en
Maastricht over coffeecorner Beatrixhaven

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 7 juli 2011 heeft de gemeenteraad van Meerssen unaniem een motie aangenomen tegen de komst van een coffeecorner in de Beatrixhaven. De coffeecorner zou op slechts een paar honderd meter van de Meerssense woonkern Bunde en buurtschap Weert worden gerealiseerd. Het gemeentebestuur maakt zich hier grote zorgen over en heeft dit ook kenbaar gemaakt bij de gemeente Maastricht.

Op donderdagochtend 14 juli hebben loco-burgemeester Jo Dejong en wethouder drs Giel Dolmans overleg gehad met burgemeester Onno Hoes van de gemeente Maastricht. Uitkomst van het gesprek is dat de gemeente Maastricht in het vervolgtraject mbt de coffeecorner Beatrixhaven geen besluiten neemt voordat er bestuurlijk overleg heeft plaatsgevonden met de gemeente Meerssen.

Vinger aan de pols
De gemeente Meerssen heeft de afgelopen jaren voortdurend de vinger aan de pols gehouden mbt de mogelijke komst van een coffeecorner naar de Beatrixhaven en haar zorgen geuit. Ze zal dit blijven doen. De procedures die volgen zal het gemeentebestuur nauwlettend in de gaten houden. De gemeente Meerssen zal haar bezwaren kenbaar blijven maken.