Ingezonden persbericht


-Persbericht -

150 Cruyff Courts ontvangen verjaardagscadeau Cruyff Foundation

Amsterdam, 14 juli 2011 - De Johan Cruyff Foundation bestaat dit jaar 14 jaar. Omdat het een speciaal jaar is, mag een cadeau aan ons grootste project, de Cruyff Courts, niet ontbreken. In 2011 realiseren wij het 150e Cruyff Court. Mede vanwege deze mijlpaal ontvangen alle Cruyff Courts - wereldwijd - een tas met speciale Cruyff Court voetballen. Door middel van dit cadeau worden activiteiten op de Cruyff Courts, en dus het in beweging brengen van jeugd, gestimuleerd. Hierbij werken wij nauw samen met lokale organisaties zoals gemeenten, sportbuurtwerk en buurtbewoners.

Uit handen van twee jonge (Hoornse) ambassadeurs, Sophia Moura en Mukhtar Suleiman van de 14 van Johan, ontving wethouder sport uit Hoorn Aart Ruppert het 150ste ballenpakket voor de twee Hoornse Cruyff Courts.

Sophia en Mukhtar: ''Alle Cruyff Courts ontvangen een mooie tas met ballen, maar we geven er nog meer weg. Vanaf 14 juli geven we 14 dagen achter elkaar 14 ballen weg. Volg ons op twitter (@JCfoundation) en maak kans op zo'n speciale Cruyff Court voetbal.''

14 jaar Cruyff Foundation
Dit jaar bestaat de Johan Cruyff Foundation 14 jaar! Maak daarom kennis met 'De 14 van Johan'. 14 jongeren met en zonder handicap, die gedurende het gehele jubileumjaar de trotse ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation zijn. Samen staan ze sterk, maar los van elkaar heeft ieder kind ook zijn eigen bijzondere verhaal. Een verhaal waar Johan zich helemaal in kan vinden en dat raakvlakken heeft met één van de drie gebieden waar Johan zich de afgelopen 14 jaar op heeft gericht, namelijk 1) het ondersteunen en mogelijk maken van sportprojecten voor jeugd met een beperking 2) het realiseren en activeren van Cruyff Courts en 3) het mogelijk maken dat topsporters kunnen sporten en studeren tegelijk. 'De 14 van Johan' vinden het net zoals Johan (en zijn Foundation) van groot belang dat jeugd en de hele maatschappij in beweging gebracht wordt.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. www.cruyff-foundation.org

Noot voor de redactie (