Ingezonden persbericht


Duurzame innovatie gunt avonturier goede nachtrust

Haarlem, 14 juli 2011 - Imbema Kunststofchemie lanceert twee soorten lichtgewicht trekkingmatten voor outdoorliefhebbers. Beide soorten zijn veel lichter dan de self-inflatables en niet lek te krijgen.

Jeroen Dechering, business unit manager bij Imbema Kunststofchemie: 'De kampeerder en backpacker staren zichzelf blind op self-inflatables terwijl deze onnodig veel wegen en eenvoudig lek kunnen gaan. Om te voorkomen dat de gebruiker direct op de harde grond komt te liggen, lanceert Imbema Kunststofchemie twee soorten hybride matrassen van poly-ethyleenschuim (PE schuim) met het gemak van een self-inflatable, maar gemiddeld 400 gram lichter en lekproof. Voor de echte avonturiers introduceert Imbema twee lichtgewicht matten van slechts 130 gram, de helft van een standaard PE-schuimmat. Beide soorten zijn klein op te rollen en dankzij hun gewicht makkelijker mee te nemen dan hun voorgangers. Een uitkomst voor outdoorliefhebbers die met de rugzak onderweg zijn.'

Zowel de Sirex Hybrid K2+ en Sirex Hybrid Summit+, als de Sirex Trekkingmat Kanchen Junga en de Sirex Trekkingmat Rills&Bubbles - Licht Gewicht zijn gemaakt van hoogwaardig PE schuim. Het materiaal is isolerend, waterafstotend, duurzaam, licht van gewicht en makkelijk hanteerbaar.

Over Imbema Kunststofchemie
Imbema Kunststofchemie B.V. is een gerespecteerde toeleverancier met ruim 35 jaar ervaring op het gebied van industriële producten en sport & vrije tijd- producten uit kunststofschuimen, zoals polyethyleen (PE) dan wel composities ervan. Imbema Kunststofchemie is onderdeel van de Imbema Groep.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht