Politie Twente

Vernieling zwembad, politie zoekt getuigen Enschede
Bij Politie Twente zijn de afgelopen weken meerdere meldingen binnengekomen van vernielingen bij een zwembad aan het Park de Kotten.

Het zwembad wordt verbouwd. Door nog onbekende daders zijn ruiten ingegooid en hekken en apparaten vernield. Ook is gereedschap weggenomen. De politie waarschuwt voor gevaarlijke situaties, vooral omdat in het complex nog elektriciteit aanwezig is. Ook is er gevaar voor vallen, omdat er geen water in het zwembad zit.

De politie surveilleert extra in Park de Kotten, maar heeft nog geen daders aangehouden. Zij roept omwonenden op alert te zijn en contact op te nemen als zij verdachte situaties zien op en rond het zwembad. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die getuige zijn (geweest) van de vernielingen. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede Noord 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011063304)

Botsing personenauto's
Enschede
Woensdag 13 juli omstreeks 17.00 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de J.J. van Deinselaan tussen twee personenauto's.

Een 25-jarige automobiliste uit Enschede, wilde vanaf een parkeerplaats van een supermarkt de J.J. van Deinselaan oprijden. Omdat zij slecht zicht had door geparkeerde auto's reed zij iets naar voren. Op dat moment werd zij aangereden door de auto van een 40-jarige man uit Enschede. De auto van de vrouw schoof door de botsing tegen een geparkeerd auto aan. Ambulancepersoneel onderzocht alle inzittenden. Het 2-jarige dochtertje van de vrouw is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011066822)

Bocht gemist
Markelo
Een 35-jarige automobilist uit Hengelo is donderdag 14 juli rond 8.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De man reed op de Stationsweg in de richting van Markelo. In een bocht naar links, tussen Stokkum en de Voordesdijk, reed hij door nog onbekende reden rechtdoor en kwam in het naastgelegen weiland tot stilstand. De man is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011066918)

Meisje gewond bij ongeval
Borne
Een 16-jarig meisje uit Borne is woensdag 13 juli licht gewond geraakt bij een ongeval op de Azelosestraat.

Zij fietste omstreeks 10.50 uur op het fietspad. Vanaf het Ridderspoor kwam een scooter die haar geen voorrang zou hebben verleend. Zij kwam ten val waardoor haar knie en fiets beschadigden. De scooter is doorgereden na het ongeval. Het meisje kon geen signalement van de scooterrijder geven. Wel wist ze te melden dat het een donkerkleurige scooter betrof en dat de bestuurder een grijze helm droeg.

Politie Twente wil graag met de scooterrijder in contact komen en verzoekt hem of haar contact op te nemen. Ook verzoekt de politie mensen die het voorval hebben gezien of die weten wie de scooterrijder is, zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Borne 0900-8844. (2011066648)

Verkeerscontrole
Enschede
Naar aanleiding van klachten heeft Politie Twente woensdag 13 juli tussen 13.30 en 16.45 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Windmolenweg.

Hier geldt een maximum snelheid van 30 km/h. Van de 771 passanten werden 172 verbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 57 km/h. (2011066803)

Leerstraf 49 cc voor te hoge constructiesnelheid Oldenzaal
Een 16-jarige jongen uit Hengelo werd woensdag 13 juli een leerstraf 49 cc aangeboden voor het rijden op een scooter met een veel te hoge constructiesnelheid.

Omstreeks 14.15 uur zagen surveillerende agenten een 16-jarige jongen op een scooter rijden op de Berkstraat in Oldenzaal. De scooter werd technisch gecontroleerd en bleek een snelheid van 74 km/h te halen. Het kenteken van de scooter is ingenomen. (2011066726)

Leerstraf 49 cc
De leerstraf 49 cc is er voor jongeren die met de bromfiets of scooter een ernstige verkeersovertreding begaan, gevaarlijk gedrag vertonen of overlast veroorzaken. Zij krijgen van de verkeersofficier van justitie de mogelijkheid om in plaats van strafvervolging en fikse boete te kiezen voor leerstraf 49cc. Dat is een intensief programma met praktijklessen en groepsdiscussies.

De leerstraf bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur (totaal 15 uur) en wordt in de buurt van de deelnemers gegeven. In de leerstraf wordt ingegaan op:
- de oorzaken van te hard en gevaarlijk rijden en de keuzes die je als jongere maakt
- de inschattingen van de eigen voertuigbeheersing en de werkelijkheid
- de plannen voor verkeersdeelname in de toekomst en de mogelijkheden hiervan. Onderzoek wijst uit dat dit effectiever is dan een boete uitdelen.

De leerstraf is ontwikkeld door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO). Het ROVO werkt samen met het openbaar ministerie arrondissement Almelo, Politie Twente en Buro Tab. De Twentse gemeenten stelden geld beschikbaar voor het verkeersveiligheidsproject.

Passagier gewond bij aanrijding Enschede
Een 18-jarige passagier van een automobilist raakte woensdag 13 juli gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Broekheurne-Ring / Koppelboerhoek in Enschede. Een 19-jarige automobilist uit Enschede verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 40-jarige Enschedese automobilist en zijn zoon. De 18-jarige zoon raakte gewond bij de aanrijding en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011066676)

Paard met koets op hol
Ambt Delden
Op het Bornsevoetpad zijn donderdag 14 juli een 42-jarige vrouw en een 47-jarige man, beiden uit Delden, gewond geraakt toen hun paard met koets op hol sloeg en zij van de koets vielen.

Zij reden vanaf de Twickelerlaan op het Bornsevoetpad. Toen zij over een houten bruggetje reden, schrok het paard en sloeg op hol. De man viel van de koets. De vrouw trachtte tevergeefs het paard tot rust te brengen. Zij viel echter zelf ook, waarna de koets over haar heen reed. Bewoners van een naastgelegen woning hebben de man en vrouw opgevangen in afwachting van de politie en ambulance. Beiden zijn met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het paard met koets was nog enkele kilometers doorgerend en is uiteindelijk in de omgeving van de IJsbaanweg teruggevonden. (2011067026)

Persuitnodiging

Uitnodiging ballonwedstrijd Internationale Dag van de Vermiste Kinderen Delden
Op woensdag 25 mei jl. was basisschool Wiene in Delden de locatie van de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen.

De dag werd georganiseerd door Tros Vermist, het Korps Landelijke Politiediensten en de politie Twente met als doel stil te staan bij alle vermiste kinderen en het verdriet en de onzekerheid waarmee de familieleden achterblijven. Dit jaar stond Isra Aksema uit Goor symbool voor alle vermiste kinderen. Isra zat korte tijd op de peuterspeelzaal die bij basisschool Wiene hoort.

Verder werd deze dag voor het tiende jaar de Vergeet-me-niet Award uitgereikt. Rechercheur Hans Kamperman van de politie Twente kreeg de award voor zijn inzet om Isra op te sporen en met haar familie te herenigen.

Na afloop van de bijeenkomst lieten alle 70 kinderen van basisschool Wiene witte ballonnen de lucht in. Op iedere ballon stond de afbeelding van een vermist kind ergens ter wereld. Van de kaartjes die aan de ballonnen zaten, zijn er zeven teruggestuurd. De zeven kinderen die deze ballonnen de lucht in lieten, krijgen donderdagochtend 21 juli een prijsje uit handen van Annemarie Jongebloed, coördinator opsporingsberichtgeving van het KLPD.

Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, gelieve contact op te nemen met Elly Sjouw, politie Twente. Telefoon 053 - 455 5626 of per email: elly.sjouw@twente.politie.nl


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Donderdag 14 juli 2011
Telefoon : 053-4555588

---- --