Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 14 juli 2011

Coalitie Amsterdam steeds groener dankzij Partij voor de Dieren

Nadat de Partij voor de Dieren de afgelopen jaren op landelijk niveau steeds meer invloed is gaan uitoefenen op de gevestigde politiek, neemt de PvdD nu ook op gemeentelijk niveau in toenemende mate een aanjagersrol in. Dit beeld werd in de gemeente Amsterdam de afgelopen raadsvergadering nog eens bevestigd, toen de coalitiepartijen gezamenlijk moties indienden die rechtstreeks voortborduurden op voorstellen van de Partij voor de Dieren.

Het meest opvallende voorbeeld is de motie inzake de Amsterdamse Green Deal van de coalitie. Deze motie is een letterlijke uitwerking van het net ingediende initiatiefvoorstel 'Duurzaamheidslening voor woningisolatie en duurzame energieopwekkers van de Partij voor de Dieren. De oppositiepartij verzocht het college hierin om een lening beschikbaar te stellen aan huiseigenaren om hun woning mee te isoleren. Het initiatiefvoorstel werd goed ontvangen in de commissievergadering. Tijdens de raadsvergadering kwamen de coalitiepartijen echter met een motie die eveneens om facilitering van woningisolatie vraagt. De Partij voor de Dieren zet zich al vanaf het begin in voor het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad.

"Dit is natuurlijk een motie voor de goede zaak en die steunen we. We zijn dan ook blij om te zien dat een voorstel van de Partij voor de Dieren zo snel een opvolging krijgt in een motie van de gevestigde partijen."




Ingezonden persbericht