Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 14 juli 2011

Centrosolar verdubbelt garantietermijn voor zonnepanelen

"Kwaliteitsgaranties bieden consument meer zekerheid bij langetermijninvestering in zonne-energie''

Voor particuliere huiseigenaren die investeren in zonne-energie is het belangrijk te kunnen vertrouwen in het vermogen en de levensduur van hun installatie. Daarom breidt Centrosolar haar productgarantie op kristallijne zonnepanelen uit van vijf naar tien jaar. Deze garantie geldt voor alle panelen die geproduceerd worden in Centrosolar's Sonnenstromfabrik in Wismar, Duitsland. Centrosolar is de enige zonnepanelenproducent die naast deze productgarantie een vermogensgarantie van 26 jaar biedt.

Het vermogen van zonnepanelen of PV-panelen (van het Engelse 'Photo-Voltaic') is een van de graadmeters voor de terugverdientijd van de investering. Dit vermogen bepaalt namelijk de hoeveelheid energie die de panelen kunnen opwekken. Ook het aantal jaren dat een PV-installatie meegaat is van belang voor de consument: hoe langer het systeem meegaat, hoe hoger de opbrengst. Erik de Leeuw, commercieel directeur van Centrosolar Benelux: "Bij de aanschaf van zonnepanelen gaat de consument niet over één nacht ijs. Het gaat immers om een langetermijninvestering. Kwaliteitsgaranties bieden de consument meer zekerheid bij hun keuze."

Door de productgarantietermijn van haar zonnepanelen te verlengen, bevestigt Centrosolar haar vertrouwen in de kwaliteit van haar panelen. De kristallijne zonnepanelen, die geproduceerd worden in de eigen fabriek, voldoen dan ook aan de strengste normen. "Sinds we onze zonnepanelen zelf produceren, zijn we in staat het productieproces van begin tot einde te monitoren en weten we exact welke materialen er gebruikt worden. Dit geeft ons de zekerheid dat we panelen van hoge kwaliteit leveren. Vandaar dat we hebben besloten de garantie te verhogen naar tien jaar," aldus de Leeuw. Centrosolar weet haar kwaliteit te waarborgen door bijna alle onderdelen van haar PV-systemen zelf te produceren in de Sonnenstromfabrik. Hierdoor zijn alle afzonderlijke onderdelen optimaal op elkaar afgestemd. Daarnaast zijn al haar panelen voorzien van gecoat anti-reflectieglas. Dit glas zorgt ervoor dat de panelen zoveel mogelijk zonlicht opvangen, zonder de daarvan nadelige warmte vast te houden.

Het vertrouwen in de kwaliteit van de zonnepanelen is voor de consument het uitgangspunt bij de investering, maar ook het vakmanschap van de installateur is van belang. De Leeuw: "De plaatsing en installatie van het systeem is ook zeer bepalend voor het rendement. De hellingshoek van de panelen is bijvoorbeeld medebepalend voor de opbrengst en er mag geen schaduw op de panelen vallen. Om die reden werken wij dan ook alleen met gecertificeerde installateurs. Het totaalpakket moet kloppen."

De nieuwe garantietermijn van Centrosolar geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2011 en is van toepassing op alle kristallijne panelen in de reeksen S-Class Excellent, S-Class Professional en S-Class Integration Deluxe. De opbrengstgarantie blijft onveranderd en geldt gedurende 26 jaar voor een niveau van 80 procent van het nominaal vermogen van de panelen.

------------------------------




Ingezonden persbericht