Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Overwerker gebeten tijdens onderzoek naar inbrekers | |
Tijdens een onderzoek door de politie naar twee inbrekers in een kantoorpand aan het Rietveld in Apeldoorn is woensdag 13 juli een medewerker die aan het overwerken was door een politiehond gebeten. De man had wel gehoord dat hij te voorschijn moest komen voor de politie, maar dacht dat zijn collega's een geintje met hem uithaalden.


De politie kreeg omstreeks 19.15 uur een melding dat er door een beveiligingsmedewerker twee verdachte mannen met bivakmutsen in een kantoorpand waren overlopen. Gealarmeerde agenten omsingelden het gebouw en een hondengeleider zocht met zijn hond het pand af. Hiervoor werd op iedere etage duidelijk geroepen dat men tevoorschijn diende te komen omdat anders met een politiehond de afdeling zou worden doorzocht.


Op de tweede verdieping vond dezelfde handeling plaats, waarbij plotseling een man wegliep, die door de hond in zijn arm werd gebeten. Al snel werd duidelijk dat dit niet een inbreker was, maar een medewerker die aan het overwerken was. Hij dacht dat collega's een geintje met hem uithaalden.


De man is door de politie voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en later op de trein naar huis gezet. Ondanks het pijnlijke incident had hij begrip voor het gebeurde.
Een onderzoek naar de andere mannen bleef zonder resultaat. Er werd wel braakschade aangetroffen, maar er wordt niets vermist.


2011097225

|     |Apeldoorn -  Dronken automobilist aangehouden             |

Agenten hebben donderdag 14 juli aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn een 39-jarige man uit die plaats aangehouden. Ondanks het feit dat hij op zijn fiets kwam aanrijden, wordt hij verdacht van het rijden onder invloed in een auto. Hij blies


De politie kreeg omstreeks 14.00 uur een melding dat er bij een benzinestation aan de Lange Amerikaweg problemen waren geweest over een tanktransactie. De bestuurder zou thuis geld gaan halen, maar was vermoedelijk onder invloed. Toen agenten bij het benzinestation waren, kwam de man naar binnen lopen. Hij bleek inderdaad gedronken te hebben en verklaarde op de fiets te hebben gereden. Dit sprookje werd niet geloofd, want terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam, was de man nagenoeg droog. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 2.4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011097044

|     |Apeldoorn - controle rond Omnizorgcentrum                 |

De politie heeft woensdag 13 juli een controle in de omgeving van het Omnizorg-centrum in Apeldoorn gehouden om mogelijke drugsdealers aan te houden. Een 27-jarige Apeldoorner werd aangehouden en ruim 160 bolletjes harddrugs werden in beslag genomen.


De politie heeft woensdag een preventieve controle gehouden. Bekend is dat drugdealers met enige regelmaat afzetgebied zoeken rond het Omnizorgcentrum. Dit zorgt ook voor overlast, reden waarom de politie met enige regelmaat controleert. Dit keer werd één verdachte aangehouden die de nodige bolletjes heroïne en cocaïne in zijn bezit bleek te hebben. Hij is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011097053

|     |Apeldoorn - Brandwerende kast weg bij inbraak             |

In de nacht van dinsdag op woensdag 13 juli is er ingebroken in een kantoor van een bedrijf aan de J.C. Wilslaan in apeldoorn. Men mist een brandwerende kast met geld.


De inbraak werd woensdagochtend ontdekt. Er bleek een raam te zijn geforceerd, waarna de brandwerende kast was meegenomen. De politie heft de inbraak in onderzoek.


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --