Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond PERSBERICHT

Nieuwegein, 14 juli 2011

KNBSB blijft Koninklijk

De Koninklijke Baseball en Softball bond heeft de komende 25 jaar opnieuw het recht om het predicaat Koninklijk te voeren. Dat recht is verleend door de Koningin. Dat betekent dat ook het jubileumjaar 2012, het jaar dat de bond 100 jaar bestaat, op Koninklijke wijze gevierd mag worden.

Het predicaat Koninklijk werd verleend aan de KNBSB in 1956. Na elke 25 jaar wordt opnieuw beoordeeld of de bond dit eervolle predicaat mag behouden. En dat gaat niet zomaar. De bond heeft daarvoor een verzoek moeten indienen bij de Koningin en daarin aan moeten aantonen dat haar bedrijfsvoering goed functioneert. Daarnaast is de bond verplicht alles na te laten wat haar reputatie kan schaden.

Het predicaat Koninklijk is ingesteld door Koning Lodewijk Napoleon in 1806 en daarmee de oudste Koninklijke onderscheiding van ons land. De Koningin kan het predicaat Koninklijk toekennen aan Nederlandse bedrijven, verenigingen en instellingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun vakgebied en in de samenleving. Om in aanmerking te komen moet een organisatie over een uitstekende reputatie beschikken. Op dit moment mogen circa 550 organisaties zich Koninklijk noemen. Zij hebben het recht tot het voeren van 'Koninklijk' in de naam en de Koninklijke kroon.