Gemeente Hoogeveen

12 juli 2011

Hieronder staan de openbare besluiten van B&WOrgaan: College van B&W
Locatie:
B&W-Kamer
Datum:
dinsdag 12 juli 2011

* Agenda

* Wethouder Eerenstein


*

Gemeente vecht boete Agentschap Telecom aan

Samenvatting

De gemeente gaat in beroep tegen een besluit, waarbij een opgelegde boete van 10.000 euro is gehandhaafd. Het Agentschap Telecom had de boete opgelegd omdat de gemeente voorafgaand aan het opgraven van een verstopte riolering geen melding had gedaan dat er gegraven zou worden. De gemeente vindt wel dat er een administratief voorschrift is overtreden, maar vindt anders dan het Agentschap Telecom dat daaruit nooit enig gevaar door kon en is ontstaan. De gemeente vindt de boete van 10.000 euro gezien de minimale overtreding buitensporig en wil van de onafhankelijke rechter een oordeel over deze kwestie.

Stukken

* BenW voorstel Instellen beroep

* Burgemeester


*

Oostwijk niet openbaar

Samenvatting

Het college neemt het advies van de bezwaarschriftencommissie over en herroept het besluit om een dwangsom op te leggen vanwege het aanbrengen van fysieke belemmeringen op de Oostwijk in Hollandscheveld. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente Hoogeveen is van oordeel dat het college van B&W niet heeft aangetoond dat het pad langs de woning Oostwijk 13 openbaar is. Tijdens de zitting van de commissie heeft de voormalige eigenaar alsnog een verklaring afgelegd, waaruit zou blijken dat het pad niet openbaar is. Deze verklaring staat haaks op de getuigenverklaringen die het college van B&W eerder heeft ontvangen. De commissie laat de verklaring van de voormalige eigenaar zwaarder wegen en adviseert het college van B&W het handhavingsbesluit te herroepen. Eind mei oordeelde ook de voorzieningenrechter al dat de gemeente de openbaarheid van de Oostwijk onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt.

Stukken

* BenW voorstel Advies Bezwaarschriftencommissie naar aanleiding van bezwaarschrift familie Burggraaf inzake openbaarheid pad langs Oostwijk 13
* Persbericht

* Persbericht

* Wethouder Eerenstein


*

Vervanging bovengrondse afvalcontainers

Samenvatting

Het college van B&W heeft ingestemd met het projectplan "Fase II Ondergronds Hoogeveen". Op ongeveer 55 hoogbouwlocaties worden de bovengrondse afvalverzamelcontainers, die op particulier terrein staan, vervangen door ondergrondse afvalcontainers met een elektrisch slot. Dit moet onder andere vandalisme, overvolle containers en stankoverlast tegengaan. Het projectplan is een vervolg op de eerste fase, uitgevoerd in 2007, waarin de bovengrondse afvalcontainers in het openbaar gebied werden vervangen. Area Reiniging krijgt de opdracht om het plan uit te voeren.

Stukken

* BenW voorstel Vervanging bovengrondse afvalcontainers bij hoogbouw door ondergrondse verzamelcontainers 2e fase
* Foto container

* Wethouder Smid


*

Geen verhuiskostenvergoeding

Samenvatting

Het college van burgemeester en wethouders herroept het besluit, om een verhuiskostenvergoeding af te wijzen, niet. Hiermee wordt het advies van de bezwaarschriften commissie gevolgd. Het verzoek om verhuiskostentoeslag was begin van het jaar ook al afgewezen. Omdat er geen sprake is van nieuwe feiten of omstandigheden is de commissie van mening dat het college een terecht besluit heeft genomen.


* Wethouder Hiemstra


*

Plan van aanpak Aantrekkelijk Hoogeveen

Samenvatting

Om in de toekomst een aantrekkelijke gemeente te blijven voor wonen, werken en verblijven, heeft het college het plan van aanpak Aantrekkelijk Hoogeveen vastgesteld. Dit plan van aanpak bevat een bundeling van lopende en nieuwe initiatieven op ruimtelijk gebied. Om gewenste ruimtelijke initiatieven mogelijk te maken moet efficiënter en effectiever worden gewerkt. De gemeente stelt vooraf duidelijke kaders en wil daarna meer ruimte en vrijheid bieden aan particulier initiatief. Er wordt een groter beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid en uitgegaan van vertrouwen.