Ingezonden persbericht


Persbericht

14 juli 2011

Verklaring omtrent gedrag standaard bij Vierstroom Vierstroom zet belangrijke stap in het voorkomen van ouderenmishandeling

Zorgorganisatie Vierstroom, werkzaam in Zuid Holland, voert een nieuwe richtlijn in. Met ingang van 15 juli aanstaande wordt personeel in de zorg standaard gescreend met behulp van een zogenaamde verklaring omtrent gedrag alvorens men een arbeidscontract bij Vierstroom krijgt. De verklaring wordt afgegeven door de gemeente waar de kandidaat-werknemer woonachtig is. Tot nu toe is het eisen van een dergelijke verklaring geen dagelijkse praktijk in de gezondheidszorg.

De maatregel is een direct gevolg van gesprekken die de directie van Vierstroom heeft gevoerd met familieleden van (voormalige) cli?nten en toenemende negatieve berichten over ouderenmishandeling in de media. Het beleid van Vierstroom was en is erop gericht om alle risico's op ouderenmishandeling geheel uit te sluiten. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat we er zeker van zijn dat nieuwe collega's betrouwbaar en integer zijn.