Socialistische Partij

SP Amsterdam

Steun voor de daklozen

14-07-2011 * SP-raadslid Maureen van der Pligt heeft tijdens de actie van de daklozenvakbond en D.A.K. actievoerders een hart onder de riem gestoken: "De SP blijft, met jullie, eisen en strijden dat er voldoende laagdrempelige nachtopvang komt zolang er niet voor iedereen een plek is in het instroomhuis of een woonvorm En tot die tijd geen boetes voor buitenslapen en behoud van alle dagactiviteiten voor daklozen!"

Ondanks de vele regenbuien hebben meer dan 100 dak- en thuislozen de nacht voor het stadhuis doorgebracht. De actievoerders vroegen op deze manier aandacht voor het tekort aan laagdrempelige nachtopvang. Daarnaast werd er ook aandacht gevraagd voor de mogelijke bezuinigingsslag bij de dagactiviteiten voor daklozen. De SP heeft een motie ingediend om bezuiniging op dagactiviteiten niet door te laten gaan. Helaas heeft die het niet gehaald.

Maureen van der Pligt spreekt actievoerders toe

Vorig jaar is het SP- voorstel 'Iedereen telt, dus ook daklozen' door de raad aangenomen. Dat de wethouder nu het besluit om de laagdrempelige nachtopvang uit te breiden niet uitvoert, kan niet volgens Van der Pligt. Bezuinigen op dagactiviteiten en inloophuizen, gaat zelfs nog verder: "Ik vind het een schande dat we in een beschaafd land zo met mensen omgaan en mensen betitelen als niet rechthebbenden op de meest basale levensbehoeften."