Socialistische Partij

SP Amsterdam

Beter plan voor brandweerbezuiniging nodig

14-07-2011 * De SP is tevreden dat de burgemeester verder gaat onderhandelen om tot een bezuinigingsplan te komen met draagvlak. De burgemeester komt hiermee de actievoerende brandweermensen tegemoet. Wel wil de burgemeester terug kunnen vallen op de oorspronkelijke bezuinigingsplannen als de onderhandelingen vastlopen. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Onderhandelen met een stok achter de deur is niet bepaald een teken van vertrouwen. Ik ga er van uit dat de burgemeester een goede onderhandelaar is, hij heeft volgens mij geen extra drukmiddel nodig."

Laurens Ivens
De SP heeft samen met D66, PvdD en Trots een wijzigingsvoorstel ingediend waardoor een goede uitvoering van de brandweerbezuinigingen beter geborgd werd. Het voorstel met randvoorwaarden waarbinnen de bezuiniging te halen is, kon helaas niet op een meerderheid van de raad rekenen.

Ivens: "We zijn teleurgesteld dat we de criteria niet vastgelegd hebben. De burgemeester praat nu met werknemers in alle lagen van de brandweerorganisatie, daar zijn we erg blij mee. Het werkt wel prettiger als niet al vaststaat wat er gaat gebeuren als de onderhandelingen vastlopen. We hopen dat er tóch een mooi bezuinigingsplan komt, waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden."

In het najaar legt de burgemeester het onderhandelingsresultaat voor aan de raad. De SP zal goed in de gaten houden hoe het onderhandelingsproces verder gaat.