Ingezonden persbericht


SLENTER-AVOND EN MISS SUMMER VERSCHOVEN

Het is donderdagavond 14 juli - 18.00 uur. Er is 'crisisoverleg' in zaal Cornelis. In een aparte zaal wordt door een afvaardiging van Stichting Dalen Promotie met zorg gesproken over de slechte weersvooruitzichten voor het komend weekend... met op het programma: Slenteravond en MissSummerverkiezing. Dat ziet er niet goed uit.

De Slenteravond op zaterdag 16 juli en de Miss Summerverkiezing 2011 op zondag 17 juli wordt verschoven naar een nieuwe datum !

Na vele uren overleg, met als eerste de horecabedrijven, daarna opeenvolgend met de commissie, de missen, deelnemende sponsors, dansgroepen, sponsorbedrijven van kleding, bloemen, badmode, schoenen, kapsels, galakleding enz., is iedereen unaniem van mening dat we een goed besluit genomen hebben", aldus de voorzitter van Stichting Dalen Promotie.

Als Dalen Promotie vonden we het nodig op deze donderdag dit probleem te bespreken. Dit naar aanleiding van de zeer somberen voorspellingen voor zaterdag en zondag, met heel veel regen in het vooruitzicht. In het 20 jarig bestaan van de MissSummer in Dalen hebben we nog nooit voor dit probleem gestaan. Er spelen natuurlijk allerlei zaken mee die een duidelijke beslissing op het juiste moment noodzakelijk maken. We kunnen niet wachten tot zaterdag, omdat dan b.v. de vijf horecabedrijven hun inkoop niet meer kunnen terugdraaien en de personele inzet niet meer kunnen aanpassen. Maar tevens moeten een heleboel andere sponsorbedrijven toch wel uiterlijk vrijdagmorgen duidelijkheid hebben.

Omdat op de donderdagavond nog steeds de weervoorspellingen zeer negatief waren en we ook links en rechts collega-evenementen hun programma zagen aanpassen of afgelasten, waren wij er ook van overtuigd dat we knopen moesten doorhakken..

Diezelfde donderdag-avond was juist de generale repetitie gepland. Dus alle missen en bedrijven en sponsors waren in 1 lokatie aanwezig; dat maakte de snelle communicatie gemakkelijker.

We hebben iedereen in groepjes vooraf geïnformeerd betreffende onze afweging en gedachte om de datum te verplaatsen. Natuurlijk schrok iedereen in eerst instantie. Begrijpelijk. Maar na enkele minuten bevestigde iedereen begrip te hebben voor deze afweging. We hebben alles goed op een rij gezet. En de conclusie was duidelijk.

Natuurlijk weet iedereen straks na het weekend of het een verstandig besluit is geweest. Maar dat is dan achteraf. Met de wetenschap, gegevens en weersvooruitzichten die we nu hebben is "verschuiven van datum" de beste beslissing.

Positief
Gelukkig reageerde iedereen in de zaal begripvol op het besluit. Dat je dan, na toch een vervelende maar noodzakelijke beslissing, reacties krijgt van "Zeer goed dat jullie een besluit hebben genomen" en "Verstandig gedaan, nu is er duidelijkheid", dan weet je dat de gevolge procedure om tot deze conclusie te komen, goed is geweest..

De voorbereiding, oefenavonden, bouwwerken, opkomstideeen e.d. zijn natuurlijk niet weg... op de nieuwe datum kan dat zo weer opgepakt worden.

Nieuwe datum?
Het lijkt er op dit moment op dat de nieuwe datum zaterdag 3 (Slenteravond) en zondag 4 september (MissVerkiezing) gaan worden. Dan zijn alle missen terug van vakantie. Dat vonden we het belangrijkste.