WH2A komt met glasvezel voor de zakelijke markt


Samenwerking met breedbandspecialist UNET

ZEEWOLDE, 20110714 -- ICT-bedrijf WH2A introduceert binnenkort breedbanddiensten voor de zakelijke markt in Zeewolde en daarbuiten. Daartoe zijn WH2A en glasvezelspecialist UNET uit Almere een strategische samenwerking aangegaan. Vanaf september profiteren ondernemingen en instellingen in Zeewolde en daarbuiten van een breed aanbod aan glasvezeldiensten.

WH2A en UNET hebben het open netwerk als uitgangspunt voor het optimale gebruik van de glasvezel. Het bestaande aanbod in Zeewolde is op basis van verplichte winkelnering, hetgeen dikwijls ten koste gaat van de kwaliteit. “Wij willen dat doorbreken en de zakelijke markt een keuzemogelijkheid bieden”, zegt Ronald Wanders, directeur van WH2A. “Glasvezel heeft voldoende capaciteit om niet gebonden te zijn aan slechts één provider. Wij willen het zakelijk alternatief zijn voor het huidige glasvezelaanbod, dat veelal is gebaseerd op consumentendiensten en waar het bedrijfsleven vanzelfsprekend niet mee uit de voeten kan. Wij gaan de zakelijke markt in Zeewolde wat breedband- en datacenterfaciliteiten betreft bedienen met schaalbare, zeer betrouwbare diensten”, aldus Ronald Wanders.”

Gert van der Weide, directeur UNET, zegt blij te zijn met de samenwerking met WH2A: “Partnerschappen zoals die met WH2A vormen de sleutel tot ons succes. Wij verstaan fibertechniek, WH2A heeft de marketingkracht en voegt bewezen diensten toe. Samen hebben we een sterke en unieke positie in de markt.”

Het huidige glasvezelaanbod in Zeewolde is vooral gericht op de consumentenmarkt. Veelal worden er combinatiepakketten voor tv/internet/telefoon aangeboden. Afzonderlijke diensten van verschillende leveranciers zijn niet mogelijk. Evenmin worden er zakelijke diensten aangeboden en daar wil WH2A verandering in brengen. Bedrijven die beschikken over een glasvezelaansluiting van Glashart kunnen voortaan volop profiteren van de samenwerking WH2A/UNET, dat een breed zakelijk portfolio voor ondermeer telefonie, hosting, beheer of individuele zakelijke oplossingen mogelijk maakt. Wat snelheden betreft is er geen grens; gigabitsnelheden zijn verkrijgbaar, wat voor data-intensieve bedrijven zoals architectenbureaus of ontwerpstudio’s een uitkomst is. Ook bedrijven die af willen van storingsgevoelige bedrijfsnetten met veel werkplekken zullen profiteren van WH2A glasvezel-mogelijkheden die sneller, betrouwbaarder en ook nog eens goedkoper zijn.

De komende weken wordt er een glasvezelkabel naar het datacentrum van WH2A op bedrijventerrein Gildenveld te Zeewolde aangelegd. Deze wordt rechtstreeks aangesloten op het zakelijke glasvezelnetwerk van UNET. Daarna volgt er een testfase, waarna het WH2A glasvezelnet medio september operationeel wordt.

//Einde bericht