Stadsdeel Amsterdam-Noord

Eindmusical Amstelmeerschool in Muziekgebouw aan 't IJ

5 juli 2011

Op 15 juli 2011 voeren de achtstegroepers van de Amstelmeerschool in Noord in het Muziekgebouw aan t IJ hun afscheidsmusical `The Wiz' op. Zij worden daarbij muzikaal begeleid door Jeugdorkest Jong Excelsior.

Bij de voorbereiding kregen de leerlingen hulp van theaterprofessionals als Mathilde Santing, die de rol van Glinda speelde in de theaterproductie van Joop van den Ende, acteur Mohammed Chaara (bekend van o.a `Shouf shouf Habibi' en `Het Schnitzelparadijs') voor `rolverdieping' en `groot spelen' en van choreograaf Roy Julen, bekend van `So you think you can dance."

Documentaire

Etopia maakt een documentaire over dit bijzondere project. Hiervoor is burgemeester Van der Laan in de klas geweest. De burgemeester heeft voor de documentaire een interview gegeven en hij zal aanwezig zijn bij de avondvoorstelling in het Muziekgebouw

Samenwerking

Verschillende organisaties hebben organisaties actief aan de productie meegewerkt: Cordaan De Beemster heeft de rekwisieten gemaakt, Atelier De Draad leverde geweven stoffen voor de kleding en leerlingen van de houtleerwerkplaats van praktijkcollege Kolom maakten de decorstukken. Het Ronald McDonald Centre stelde de oefenruimte beschikbaar.

Toegangskaarten

Toegangskaarten bestellen: www.thewizinnoord.nl

Meer informatie

Helma Blankestein, Amstelmeerschool:
Helma@bitrot.nl, telefoon 020 636 7624

Het project `The Wiz' is een bewonersinitiatief en is mogelijk gemaakt door de Amsterdamse Wijkaanpak.

De cast van The Wiz
De cast van 'The Wiz'