Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 13 juni 2011

Burgemeester Weterings Haarlemmermeer opent kaasmarkt

Op vrijdag 15 juli opent de burgemeester van Haarlemmermeer, de heer Weterings, de Alkmaarse kaasmarkt. Het college van B&W en de gemeenteraad van Haarlemmermeer brengt deze ochtend een bezoek aan Alkmaar.

Het jaarlijkse uitje van het college en de gemeenteraad van Haarlemmermeer start dit jaar in Alkmaar. Om 8.45 uur ontvangen burgemeester Piet Bruinooge, wethouder Victor Kloos en griffier Sander Koolen de groep in de raadszaal van het Stadhuis. Na deze informele ontvangst wandelt de groep richting de kaasmarkt, waar de heer Weterings om 10.00 uur de kaasbel gaat luiden.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 2 september elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.