Gemeente Gennep


Persberichten

Onthulling kunstwerk De Ontmoeting in Gennep
Op vrijdag 15 juli wordt het kunstwerk De Ontmoeting van Mirso Bajramovic onthuld bij het Bolwerk. Honderden inwoners van de gemeente Gennep vormden inspiratie voor dit levensgrote canvas. Zij zijn uitgenodigd om het doek om 15.30 uur samen met de kunstenaar en met wethouder Harry van den Bogaert te onthullen.

Maarliefst 342 mensen gaven vorig jaar gehoor aan de oproep van de gemeente om foto's op te sturen voor het kunstproject. Samen vormen zij nu het gezicht van Gennep. Allemaal verschillende mensen die elkaar ontmoeten op het 50 meter brede bij 2 meter hoge doek. Het canvas wordt geplaatst bij de locatie van de toekomstige ontmoetingsplek het Jan Lindersplein; op de hoek van de Brugstraat en de Zuidwal. Het idee voor een participatief kunstwerk om de tijdelijke inrichting van het plein te verfraaien ontstond binnen het programma Vitale Vesting van de gemeente Gennep.

Het gemeentebestuur ziet de ontwikkeling van deze locatie in het hart van de stad als een van de kansen voor Gennep. Het doek dient gedurende 2011 en 2012 als afscheiding van de bouwwerkzaamheden aan het woon- en winkelcomplex het Bolwerk. Zodra de bouw gereed is maakt de tijdelijke inrichting van het plein plaats voor de permanente inrichting met bankjes, bomen en een groene gracht. Het kunstwerk blijft bewaard, zodat het eventueel nog gebruikt kan worden op andere locaties binnen de gemeente.

Via de website www.mirso.nl kan men portretten bestellen die zijn verwerkt in De Ontmoeting.