NCRV

Altijd Wat: Eén jaar na de Love Parade

Ingezonden door NCRV op 13 juli, 2011 - 16:57



vrijdag 15 juli 2011 - 20:55 uur
Zender:
Nederland 2

Zondag 24 juli is het precies een jaar geleden dat het technofeest Love Parade in Duisburg in een drama eindigde. Een opeengepakte mensenmassa in een veel te smalle, metershoge betonnen tunnel, zonder enige uitweg. 21 jonge mensen sterven in de verdrukking. Onder de slachtoffers is een Nederlandse jongen: Jan Willem, 22 jaar. Zijn ouders hebben nooit in de media willen praten. Tot nu.

Nog steeds is er niemand die de verantwoordelijkheid voor de dood van hun zoon op zich neemt. Niet de stad, niet de organisator en niet de politie. En zelfs de tunnel, nu een plek van herinnering, dreigt te moeten wijken voor een meubelboulevard. Verslaggever Miranda Grit van het NCRV-programma Altijd Wat gaat in de uitzending van vrijdag met de ouders van Jan Willem en andere ouders van omgekomen jongeren naar de plek des onheils en confronteert de autoriteiten.

Verder in Altijd Wat: het tuingesprek, deze keer met Monic Hendrickx. Ze wilde ooit onderwaterfilmer worden, maar werd één van Nederlands meest gelauwerde actrices. Hendrickx schittert dit jaar in twee veelgeprezen televisieseries: vanaf 25 juli is ze te zien in het tweede seizoen van de NCRV-serie In Therapie en dit najaar heeft ze opnieuw de hoofdrol in Penoza.

En: een groep dakloze verslaafden op `werkvakantie' naar Roemenië; en Jan Kuitenbrouwer bekijkt in zijn nieuwe column de crisis in Griekenland op zijn geheel eigen wijze.
Programma:
Altijd Wat
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/