Gemeente Eindhoven

Kruising Geldropseweg-Goeslaan dit weekend afgesloten

Komend weekend is de kruising van de Geldropseweg met de Piuslaan-Hugo van der Goeslaan (rondweg) afgesloten in verband met werkzaamheden. De afsluiting gaat vrijdagavond 15 juli om 21.00 uur in en duurt tot maandagochtend 18 juli 06.00 uur. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden geconcentreerd in een weekend en wordt er dag en nacht doorgewerkt.

Veiligheid en doorstroming

De werkzaamheden dit weekend vormen de slotfase van de verbetering van de kruising die als de gevaarlijkste van Brabant te boek stond. Gemiddeld gebeurden er jaarlijks dertig ongelukken waarvan vijf met slachtoffers. Om daar iets aan te doen en tegelijkertijd de doorstroming tijdens de spits te verbeteren, zijn er extra uitvoegstroken aangebracht en de verkeerslichten vervangen en anders afgesteld.

Uitvoegstroken

Verkeer uit de richting Geldrop kreeg een tweede uitvoegstrook naar rechts. En verkeer op de rondweg uit de richting van de Berenkuil, een tweede naar links richting Geldrop.

Verkeerslichten

In de nieuwe situatie krijgen de verkeersstromen uit Geldrop en uit Eindhoven om beurten groen. Onoverzichtelijke opstoppingen midden op de kruising, door op elkaar wachtend rechtdoorgaand en afslaand verkeer behoren dan tot het verleden.

Omleidingroutes zijn te vinden op www.bereikbaar.eindhoven.nl. De gele borden geven ter plekke de omleidingen aan.