Grolsch opent expositie 'Grolsch Living History'

Persbericht van Koninklijke Grolsch NV

Grolsch opent expositie 'Grolsch Living History' Permanente tentoonstelling van een unieke verzameling Grolsch-artikelen

Bierbrouwer Grolsch opent vandaag haar expositie 'Grolsch Living History'. Deze expositie is een van de meest omvangrijke en complete Grolsch-verzamelingen die er wereldwijd bestaat. Boven de ingang van de brouwerij heeft Grolsch een expositieruimte ingericht waar de verzameling van de heer Jan Bannink als permanente tentoonstelling een plek heeft gekregen. In meer dan 25 jaar verzamelde Jan Bannink een imposante collectie Grolsch-artikelen bij elkaar. Grolsch vindt het belangrijk haar geschiedenis toegankelijk te maken en te houden. Met trots kan de brouwer dan ook melden dat de verzameling vanaf 15 juli aanstaande voor publiek is opengesteld.

Fanatiek verzamelaar
Het Grolsch-merk kent vele fanatieke en enthousiaste fans, die alles wat met Grolsch te maken heeft verzamelen. Eén van deze fervente Grolsch-verzamelaars was Jan Bannink, voormalig bestuurslid van het Grolsch Verzamelaars Gilde. Zijn imposante Grolsch-verzameling is het resultaat van meer dan 25 jaar verzamelen. In het voorjaar van 2008, enkele jaren na zijn overlijden, is deze verzameling overgedragen aan Grolsch. De expositie 'Grolsch Living History' is tot stand gekomen door de inbreng van mevrouw Annick Van der Lof - de Groen. De expositieruimte is ingericht in goede samenwerking met de zussen van de heer Jan Bannink, Joke Tijink en Wilja Koeslag. Door de ongekende grootte van de verzameling is ervoor gekozen om slechts een gedeelte tentoon te stellen.

Voor publiek toegankelijk
Vanaf 15 juli aanstaande is de tentoonstelling tijdens kantooruren vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Bezoekers kunnen een keur aan Grolsch-artikelen verwachten: van Grolsch flessen, kristallen bierglazen, vilten, tapmaterialen tot aan posters, uithangborden en bierpompen. Het oudste voorwerp is waarschijnlijk een Grolsch glas van vóór de Tweede Wereldoorlog en het meest recente is een lichtbak uit 2006. Kortom, de collectie biedt een prachtig overzicht van Grolsch-uitingen door de jaren heen.

*

Links:
http://www.koninklijkegrolsch.nl



Razende Robot Reporter