Politie Groningen

Vrijdag 15 juli 2011

Provincie Groningen, 15-07-2011

Man valt van steiger

EEMSHAVEN Woensdagmiddag is een 54-jarige man uit Hongarije van een steiger gevallen. De Hongaar was werkzaam op een bouwlocatie aan de Synergieweg aan de Eemshaven. De bouwvakker is met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval

Aanhouding voor openstaande boete

DELFZIJL De politie heeft donderdagochtend in een woning aan de Schoenerlaan een 24-jarige inwoner uit Delfzijl aangehouden. De Delfzijlster had voor bijna 1000 euro aan boetes open staan of 14 dagen hechtenis. Aangezien de man dit niet kon betalen werd hij ingesloten.

Automobilist rijdt twee fietsers aan

GRONINGEN Een 44-jarige automobilist uit Groningen zag donderdagmorgen twee fietsers over het hoofd. Hij kon op de Korreweg een aanrijding met beide fietsers niet voorkomen. Een 64-jarige inwoner uit Groningen kwam ten gevolge van de aanrijding ten val. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Beide fietsen raakten beschadigd door de aanrijding. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Aanrijdingen door glad wegdek

GRONINGEN Op de Johan van Zwedenlaan zijn donderdagochtend twee aanrijdingen geweest die het gevolg waren van een glad wegdek. Een 35-jarige automobiliste uit Heerenveen gleed met haar auto uit de bocht en reed tegen een lantaarnpaal. Even later verloor een 46-jarige bestuurder uit Groningen de controle over zijn voertuig. Ook hij kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De politie heeft gemeentewerken geïnformeerd over het gladde wegdek.

Voetganger gewond na aanrijding

LEEK Bij een verkeersongeval is donderdagochtend een12-jarige jongen uit Tolbert gewond geraakt. De knul stapte bij de bushalte aan de Enemastraat uit de bus en liep achter de bus langs om de weg over te steken. Hierbij werd hij geschept door een 33-jarige
vrachtwagenbestuurder uit Spanbroek. Medewerkers van het Mobiel Medisch Team (MMT) hebben eerste hulp aan het slachtoffer verleend. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De jongen was wel aanspreekbaar. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Man aangehouden voor bedreiging

MUSSELKANAAL - De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige inwoner uit Ter Apel aangehouden voor bedreiging. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Ceressingel. Het was hen bekend dat de man afgelopen week ruzie had gehad en hierbij een bedreiging had geuit.

De verdachte moest mee naar het politiebureau. In zijn woning werd een steekwapen aangetroffen en in beslag genomen. Na verhoor mocht de man het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na wapenbezit

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 25-jarige inwoner uit Groningen aangehouden voor verboden wapenbezit. De Stadjer reed met zijn scooter over de stoep van de Oude Boteringestraat toen hij door agenten aan de kant werd gezet. Bij controle bleek dat de man nog een boete open had staan. Hij moest mee naar het politiebureau. Bij de veiligheidsfouillering bleek dat de man een verboden slagwapen in zijn zak had. Hierop de man aangehouden.De verdachte heeft de boete betaald. Hij kreeg ook nog een bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw aangehouden na babbeltruc

GRONINGEN Een 27-jarige vrouw uit Scheemda is donderdagavond aangehouden voor diefstal. Zij had bij een woning aan de Riouwstraat gevraagd of ze even mocht bellen. Nadat de dame haar telefoontje had gepleegd bleek de bewoner zijn bankpas te missen. Toezichthoudende stadswachten zagen dat de vrouw in een groene personenauto stapte en noteerden het kenteken.

Even later kon de dievegge worden aangehouden. Zij is overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat en ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

DELFZIJL De politie heeft donderdagavond in Delfzijl een 20-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. De man had onenigheid gekregen met zijn 21-jarige partner en sloeg haar op het hoofd. Het slachtoffer ontvluchte vervolgens de woning. De verdachte werd even later in de omgeving van de woning aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie controleert op geluid voertuiguitlaten

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond in het zuidoostelijke deel van de stad Groningen verkeerscontroles uitgevoerd. De controles waren vooral gericht op de geluidsproductie van uitlaten van autos. In totaal werd 17 keer proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de geluidsnormen. In 11 van de 17 gevallen was de geluidsproductie dusdanig hoog dat het kentekenbewijs werd ingevorderd. Behalve de controles op uitlaten werden ook bekeuringen uitgedeeld voor defecten aan voertuigen (3x), het niet kunnen tonen van een rijbewijs en te donkere zijruiten van een auto.

Bromfietser onderuit

GRONINGEN Een 49-jarige man uit Groningen is vrijdagochtend bij een aanrijding gewond geraakt. De Groninger reed op zijn scooter op de rotonde aan de Siersteenlaan toen hij te laat werd opgemerkt door een 40-jarige automobilist uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser moest zich onder dokterbehandeling laten stellen voor een wond aan zijn been. De politie maakt een registratie van een ongeval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen:

Aduard, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1830, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Zwet:aantal geregistreerde voertuigen: 100, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidwolde, N46:aantal geregistreerde voertuigen: 1920, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Winschoten, Zuiderveen:aantal geregistreerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 6 (3x niet bellen met handsfreeset, 2x snelheid, 1x niet bekend)