Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 15-07-2011

Man door het lint

UTRECHT Donderdagmiddag rond 14.30 uur controleerden politieagenten op de Jacob van Campenstraat een 21-jarige Utrechter. De man bleek met een ontzegging te rijden en werd aangehouden. Toen de politieagenten de man naar het politiebureau vervoerden ging de Utrechter door het lint. Andere politieagenten moesten bijspringen om de man in bedwang te houden. Er wordt snelrecht toegepast voor bedreiging, belediging en rijden met een ontzegging.

Wapens aangetroffen bij snorfietscontrole

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie rond 22.00 uur op de Wittevrouwensingel een 18-jarige Utrechter aangehouden. De man reed op een snorfiets zonder verlichting. Toen agenten hem aanspraken bleek dat hij zich niet kon legitimeren. Bij inspectie van zijn voertuig troffen de agenten een luchtdrukwapen en mes aan. De man werd aangehouden en het voertuig is voor een technische controle in belag genomen.

De man kreeg meerdere bekeuringen uitgereikt op het politiebureau.

Tas met gevaarlijke medicijnen gestolen op Utrecht centraal

UTRECHT Donderdagavond rond 20.40 uur meldde een 71-jarige vrouw dat tussen het traject Utrecht centraal Zeist haar tas gestolen was. In de tas zaten medicijnen tegen epilepsie (Depakine en Carbamazepime). Bij verkeerd gebruik kunnen deze medicijnen gevaarlijke bijwerkingen hebben. Mensen die de tas met medicijnen vinden/in hun bezit hebben wordt gevraagd de medicijnen in te leveren bij de politie of apotheek.

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag controleerde de politie rond 01.15 uur op de Evenaar een automobilist. Deze 52-jarige inwoner van De Meern, bleek te veel alcohol te hebben gedronken en werd na een blaastest meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek de man 705 ug/l aan alcohol in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Baldadigheid

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie rond 03.55 uur de melding dat een groepje mannen op de Boothstraat hekken over de weg gooiden. Ter plaatse gekomen zag de politie dat er inderdaad geprobeerd was een wegafzetting te verplaatsen.

De politie hield in de omgeving vier mannen aan in de leeftijd van 21-22 jaar en afkomstig uit de Bilt en Bilthoven. Allen kregen een bekeuring voor baldadigheid.