Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 15-07-2011

Snelle speedbootbestuurder achterhaald

OUDEWATER Tegen een 23-jarige man uit Oudewater is proces-verbaal opgemaakt wegens te snel varen, het in gevaar brengen van het waterverkeer en ter zake van vernieling.

De man voer in zijn opvallende speedboot op zaterdag 4 juni met zeer hoge snelheid over de Hollandsche IJssel tussen De Meern en Oudewater. Hierbij raakten diverse goederen, waaronder boten, beschadigd. Daarnaast passeerde en haalde hij andere bootbestuurders met zeer hoge snelheid in en bracht hen met deze manoeuvres in gevaar. Opvarenden in de speedboot filmden deze acties en plaatsten de beelden op internet. Naar aanleiding van deze beelden en binnengekomen tips kwam de politie op het spoor van de bestuurder/eigenaar van de speedboot. Het door het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) opgemaakte dossier is aangeboden aan het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.

Inbraken; Vinnie gezocht

OUDEWATER Op donderdagavond 14 juli werd in twee woningen ingebroken. Bij één daarvan ging een Vinnie er in een donkere Volkswagen Golf vandoor.

Rond 22.45 uur kreeg de politie de melding dat er op dat moment werd ingebroken in een woning aan de G.R. van Kinschotstraat. Agenten gingen met spoed ter plaatse, maar de inbrekers waren al verdwenen. Zij bleken een raam te hebben opengebroken. Er moet nog worden gekeken of er daadwerkelijk iets is buitgemaakt.

Terwijl de agenten zich op de G.R. van Kinschotstraat bevonden, kregen zij rond 23.00 uur de melding dat er tien minuten eerder in de buurt op de Papenhoeflaan was ingebroken en dat de inbrekers wegreden in een donkere Volkswagen Golf. De agenten gingen direct ter plaatse, maar de verdachten werden niet meer in de omgeving aangetroffen.

Ook hier bleek het om een daadwerkelijke inbraak te gaan. Een getuige verklaarde dat hij meerdere klappen bij de woning had gehoord. Hij was poolshoogte gaan nemen, waarbij hij stemmen hoorde. Eén inbreker riep daarbij naar de andere inbreker Kom Vinnie, kom Vinnie!. Vervolgens zag de getuige dat de twee inbrekers naar een donkere Volkswagen Golf liepen, iets in de auto zetten en wegreden. Beide inbrekers hadden donkere kleding aan. Ook in deze woning moet nog worden gekeken wat er is weggenomen.

De politie doet onderzoek naar beide inbraken en sluit niet uit dat beide door dezelfde inbrekers zijn gepleegd. In het kader daarvan wordt aan getuigen die de verdachten op of in de omgeving van de G.R. van Kinschotstraat en/of de Papenhoeflaan hebben gezien, verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & venen op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Zij reden in een donkere Volkswagen Golf en één van hen werd aangeroepen met de naam Vinnie, mogelijk dat dit zijn naam is of dat hij bijvoorbeeld Vincent heet.

Meisje gewond

ABCOUDE Een meisje raakte op donderdagmiddag 14 juli gewond toen zij met haar scooter ten val kwam.

Rond 15.40 uur reed een 17-jarig meisje uit Abcoude over de Broekzijdselaan., komende uit de richting van de Nieuwe Amsterdamseweg en gaande in de richting van de Ereprijs. Zij remde af voor een verkeersdrempel en gleed daarbij met de scooter onderuit. Politie en ambulance gingen ter plaatse. Het meisje klaagde over pijn in haar benen en rug. Zij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.