Nieuwe media Latitudes.nu: 'Dialoog tussen Indonesië en Nederland'

Persbericht van Latitudes

Er is een nieuw sociaal netwerk met de naam Latitudes.nu dat Nederlanders en Indonesiërs met elkaar verbindt door debat, reportages, blogs en video's. Latitudes.nu is een journalistieke site met thema's als islam & poltiek, cultuur & maatschappij, reizen & style. Aan Latitudes.nu werken professionele auteurs en verslaggevers mee, maar ook lokale reporters, en verder jong en pril journalistiek talent uit Nederland, Indonesië en daarbuiten.

De turbulente ontwikkelingen in de Arabische wereld en de onzekerheden over de nieuwe regimes en hun relaties met het Westen houdt de media bezig. Menig deskundige (en politicus) verwijst hoopvol naar landen als Indonesië en India waar zou blijken hoezeer islam en democratie goed samengaan. Indonesië als voorbeeld voor Egypte en Libië? Latitudes.nu stelt die vraag met een kritische ondertoon en lokt een discussie uit. Want hoe ruimdenkend zijn de moslims in Indonesië eigenlijk als we kijken naar de steeds striktere zedenwetten, de intolerantie jegens anders gelovigen en de vijandige houding tegenover gematigde moslims.

Dat Nederland ooit de grootste moslimpopulatie ter wereld tot haar onderdanen mocht rekenen, lijkt bijna ondenkbaar. De voormalige kolonie Indonesië heeft zich namelijk in zo'n hoog tempo ontdaan van de Nederlandse invloed, dat de driehonderd jaar durende overheersing spreekwoordelijk de geschiedenis ingaat als 'slechts een kras op een rots'. Toch is het nog maar 60 jaar geleden dat we uit de Oost vertrokken. Er zou dus nog veel moeten zijn dat ons bindt? Deze vraag stelt Latitudes.nu haar bezoekers. En dan blijkt dat veel meer te zijn dan we denken.

Latitudes.nu zet de dialoog voort die ergens begin jaren negentig lijkt te zijn gestopt. De val van het Suharto-regime en de Reformasi gingen aan ons voorbij. Een volgende generatie groeide op in een tijdperk met nieuwe media. Facebook werd het nieuwe communicatiemodel.

Latitudes.nu sluit daarbij aan. Nederlandse journalisten en bloggers met grote affiniteit met Indonesië en met de omringende landen schrijven er lustig op los. Hun Indonesische collega's laten zich niet onbetuigd met prikkelende artikelen en fraaie reportages. Latitudes.nu is een podium geworden voor iedereen die interesse heeft in hernieuwing van de relaties met Indonesië en Zuidoost-Azië. De onderwerpen zijn divers en kleurrijk, de artikelen hebben diepgang zonder academisch te worden. Er is ruimte voor de funfactor , voor de dingen die het leven aangenaam maken: reizen, wonen, muziek, film. Want Indonesië en andere landen in Zuidoost-Azië zijn geweldige reisbestemmingen om te bezoeken, virtueel of real life.

Latitudes.nu is er voor de beginnende of gevorderde Azië-reiziger, voor de expat of de academicus, voor de Indische of Molukse Nederlander. Zij vinden er elke dag weer iets van hun gading.

Latitudes.nu bouwt namelijk ook gestaag aan online diensten voor reizigers, stagiairs, pensionado's, ondernemers en iedereen die meer dan gemiddelde belangstelling heeft voor de regio.

Wat te denken van een gratis cursus Indonesisch? Of een online ticketservice voor vluchten, treinen en boten. Ook maatschappelijk projecten hebben een plaats, onder de noemer WIN+ , nodigen we de bezoeker uit te participeren. Het forum, tenslotte, geeft ruimte aan discussie over uiteenlopende onderwerpen.

Links:
http://www.latitudes.nu



Razende Robot Reporter