Kamer van Koophandel

iPhone-applicatie 'spionage aan de linie' vandaag live

vrijdag 15 juli 2011

Vorige week woensdag 6 juli is de app Spionage aan de linie gelanceerd in Weesp. Toeristen kunnen met hun iPhone spelenderwijs langs de eyecatchers van de Nieuwe Hollandse Waterlinie lopen en lossen onderweg een mysterie op. De speurtocht door Naarden, Weesp en Muiden kan vandaag beginnen, want de app staat nu live in de app store van iedere iPhone.

Download

Ga voor de app naar de app store op de iPhone en zoek op Spionage aan de linie. Elke plaats heeft een eigen app. Na het downloaden kan de speurtocht beginnen. Een leuk idee voor een dagje weg in eigen land.

Achtergrond ontwikkeling app

De Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland vindt dat ook andere sectoren van deze ontwikkelingen kunnen profiteren. Zij zag een prachtige kans voor kruisbestuiving tussen de sectoren Toerisme en ICT en bracht partijen uit deze sectoren met elkaar in verbinding.

"Samen met ondernemers, musea, de provincie Noord-Holland en het Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi & Vecht is de iPhone-applicatie 'spionage aan de linie' ontwikkeld", zegt Hidde van der Heide, adviseur regionale economie van de KvK. "Deze app is gemaakt voor de vestingsteden Muiden, Naarden en Weesp. Op speelse wijze worden technologie en kennis over de Nieuwe Hollandse Waterlinie met elkaar gecombineerd. Ook kan men veel leren over de prachtige historie die deze steden rijk zijn. De grootste uitdaging is om erachter te komen welk land, voorafgaand aan de eerste wereldoorlog, onderzocht hoe sterk de linie daadwerkelijk was."

Meer omzet voor ondernemers

Van der Heide: "Voor Muiden, Naarden en Weesp is de app een mooie tool om meer toeristen te trekken. Dat betekent meer omzet voor de ondernemers en een stimulans voor de regionale economie."

Bron: KvK