Politie Drenthe

Vrijdag 15 juli 2011

Provincie Drenthe, 15-07-2011

Drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak tankstation

PEIZE In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een tankstation aan de Groningerweg in Peize. Door een ruit te vernielen, wisten de verdachten binnen te komen. Agenten van de Politie Groningen konden kort daarna, op basis van een getuigenverklaring, op de A7 bij Groningen drie verdachten aanhouden. Het drietal, woonachtig in de provincie Drenthe, is ingesloten voor verhoor. In de auto werden onder meer sigaretten aangetroffen, mogelijk afkomstig uit het tankstation in Peize.

Getuigen van diefstal speedboot gezocht

ASSEN De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van een speedboot met trailer. Een 51-jarige man uit Assen deed donderdag aangifte van diefstal van zijn boot. De speedboot met trailer zouden in de nacht van woensdag op vrijdag zijn meegenomen van een afgesloten erf aan de Anreperstraat. Het gaat om een witte Bayliner 175 (kenteken 80-62-YK), de trailer is van het merk Freewheel (kenteken WH-79-ZK). Mensen die beschikken meer informatie over deze diefstal, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Vrouw gewond bij ongeval

ODOORNERVEEN Een 19-jarige vrouw uit Emmen is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Zuidzijde in Odoornerveen. De vrouw en een 45-jarige bestuurder uit Schoonoord die uit tegengestelde richting kwam, passeerden elkaar ter hoogte van een aantal geparkeerd staande autos. De vrouw raakte met haar voertuig rechts in de berm en is sterk gaan tegensturen. Haar voertuig raakte over de kop en kwam tot stilstand in een tuin bij een woning. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Zij klaagde over hoofdpijn en duizeligheid.

Gestolen kentekenplaten

HOOGEVEEN Agenten hebben donderdagavond een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen. De man reed in een bus met kentekenplaten die gestolen zouden zijn in Duitsland. De man is aangehouden op verdenking van diefstal. De politie doet nader onderzoek.