Gemeente Halderberge


Gemeente Halderberge zet starterslening voort

Starters op de Halderbergse woningmarkt kunnen naar verwachting vanaf 1 september 2011 weer gebruik maken van de starterslening. Dit heeft de gemeenteraad op 7 juli besloten naar aanleiding van de kadernota. Reden hiervoor is dat deze lening starters helpt om een eerste stap te zetten op de woningmarkt. Zij zijn immers een belangrijke doelgroep voor de gemeente.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de goedkope koopwoning en het bedrag dat de starter bij de bank maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Op deze website (onder Wonen & Leefomgeving > Starterslening) staan vanaf 1 september informatie over de starterslening en de aanvraagformulieren.

De gemeente Halderberge heeft tussen 1 januari 2009 en 1 april 2011 in totaal 34 startersleningen verstrekt. De starterslening was voorheen een regeling van het Rijk, de provincie en de gemeente. Halderberge besloot vanaf 1 april 2011 geen startersleningen te verstrekken, omdat toen het Rijk en de provincie waren gestopt met de regeling. De gemeente Halderberge zet nu per 1 september een soortgelijke regeling zelfstandig voort.