Gemeente Oldebroek


Extra parkeerruimte sportpark De Heughte

De gemeente Oldebroek gaat tegenover sportpark De Heughte aan de Zwarteweg in Oosterwolde een perceel grond huren en dat samen met voetbalvereniging VSCO 61 inrichten als tijdelijke parkeerplaats. Deze maatregel moet een eind maken aan de parkeeroverlast op zaterdagen bij het sportpark. Een definitieve oplossing van de parkeersituatie wordt betrokken bij de besluitvorming over het landschapskader Oosterwolde-Oost.

Verkeersonveilige situatie
Al in 2002 meldde VSCO '61 dat er te weinig parkeerplaatsen zijn bij het sportpark. Daardoor parkeerden bezoekers langs de Zwarteweg. Dat leidde tot overlast voor de buurt en zorgde voor verkeersonveilige situaties. Buurtbewoners vroegen de gemeente in 2009 om maatregelen. Diverse mogelijkheden zijn toen bekeken, maar bleken niet haalbaar. Uiteindelijk bleef een perceel grasland grond tegenover het sportpark als enige optie over. Onlangs heeft de gemeente met de eigenaar van dat perceel overeenstemming bereikt over de huur.

Vervolg
De gemeente heeft VSCO '61 gevraagd om een inrichtingsplan te maken. Als dat klaar is, start de procedure voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Het gaat vooralsnog om een tijdelijke oplossing, in afwachting van de ontwikkeling rond het landschapskader Oosterwolde-Oost. Voetbalvereniging VSCO '61 organiseert later dit jaar een inloopbijeenkomst voor de buurtbewoners.