Gemeente Breda

15jul
Winkelcentrum Tuinzigt op weg naar Keurmerk Veilig Ondernemen Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft besloten dat voor winkelcentrum Tuinzigt het traject Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van start gaat. De eigenaar van het winkelcentrum, de ondernemers, de politie, de brandweer en de gemeente treffen gezamenlijk diverse organisatorische, promotionele en beheersmatige maatregelen die ertoe moeten leiden dat winkelcentrum Tuinzigt volgend jaar het Keurmerk mag voeren.

In de commissievergadering van 29 maart jl. is door de vertegenwoordiger van winkelcentrum Tuinzigt aandacht gevraagd voor een aantal knelpunten. Daarop is toegezegd om voor het winkelcentrum Tuinzigt het KVO traject te starten. Met dit traject worden de actiepunten opgepakt uit de visie `Breda, positie en perspectief winkelcentra De Berg, De Donk en Tuinzigt' van onderzoeksbureau BRO dat het college medio 2010 vrijgaf ter bespreking met de stad.

Diverse verbeteringen worden doorgevoerd. Zo wordt het reclame- en uitstallingsbeleid geactualiseerd en wordt de bewegwijzering van het winkelcentrum verbeterd. Ook gaan ondernemers zelf de schoonmaak van de openbare ruimte controleren. De eigenaar verkent of huurcontracten ook voor kortere periodes afgesloten kunnen worden. En ondernemers gaan aan de slag met de organisatie van activiteiten en evenementen.

Winkelcentrum Tuinzigt vreest de komst van de megasupermarkt op de stadionlocatie. In 2009 onderzocht BRO de effecten van de megasupermarkt op ondermeer de winkelcentra De Berg, De Donk en Tuinzigt. Voor Tuinzigt werd aanbevolen om de huidige Super de Boer om te bouwen tot Jumbo supermarkt. Dat is medio 2010 gerealiseerd. Ook werd ter economische versterking van winkelcentrum Tuinzigt aanbevolen om het traject Keurmerk Veilig Ondernemen te starten.

In Breda zijn diverse winkelcentra bezig met een KVO traject. In de Haagse Beemden zijn alle drie de winkelcentra (De Berg, De Donk en Heksenwiel) gecertificeerd. Ook winkelcentrum Heusdenhout is inmiddels gecertificeerd. Winkelcentra Brabantplein, Hoge Vucht, de dorpskern Bavel en de buurtstrip Mgr. Nolensplein hebben ook al aangeven een KVO traject te willen starten. Naast de winkelcentra is de Bredase Binnenstad ook al enige tijd KVO- gecertificeerd.

Breda, 15 juli 2011
Deel Winkelcentrum Tuinzigt op weg naar Keurmerk Veilig Ondernemen op Twitter Deel Winkelcentrum Tuinzigt op weg naar Keurmerk Veilig Ondernemen op Facebook Deel Winkelcentrum Tuinzigt op weg naar Keurmerk Veilig Ondernemen op Hyves
Onderhoud haag Pastoor Oomenlaan

Op dinsdag 26 juli gaat de gemeente, als de weersomstandigheden het toelaten, de haag aan de achterkant van Pastoor Oomenlaan 8 tot en met 22 en Schoo...
0 reacties
Deel Onderhoud haag Pastoor Oomenlaan op Twitter Deel Onderhoud haag Pastoor Oomenlaan op Facebook Deel Onderhoud haag Pastoor Oomenlaan op Hyves
14jul