Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

vernieuwing

---

Wijkbijeenkomsten stedelijke vernieuwing

15 juli 2011

In Nieuw-West zijn de afgelopen maanden zes
wijkbijeenkomsten georganiseerd over de vertraging in stedelijke vernieuwing. De opkomst was hoog, gemiddeld 100 tot 200 bewoners kwamen op een doordeweekse avond naar de informatiebijeenkomsten.

Stadsdeelwethouders Paulus de Wilt en Jesse Bos lichtten de plannen toe en gingen in gesprek over de leefbaarheid van de wijk. Bewoners die vragen hadden over de toekomst van hun woning, konden tijdens de avond terecht bij vertegenwoordigers van woningcorporaties en instanties als Eigenwijks en Wijksteunpunt Wonen (klik op de naam voor de website).

Stadsvernieuwing gaat door

Ook al verschillen de projecten per buurt, de boodschap was tijdens de wijkbijeenkomsten hetzelfde: we gaan door, maar in een ander tempo. De vernieuwing is afhankelijk van de woningverkoop. Door de economische crisis is de woningverkoop sterk gedaald, waardoor nieuwbouwprojecten zijn uitgesteld. Dat betekent niet dat er niet meer wordt gebouwd. Tussen 2010 en 2014 worden nog 3600 nieuwe woningen gebouwd. Klik hier voor een filmpje over de stadsverniewing in Nieuw-West.

Ontmanteling Far West

De woningcorporatie Far West heeft tussen 2000 en 2010 gewerkt aan de stadsvernieuwing in Nieuw-West. Door de instorting van de woningmarkt is Far West in 2011 ontmanteld en zijn de woningen verdeeld onder de rechtsopvolgers Stadgenoot, de Key en Rochdale. In Nieuw-West zijn nu zes woningcorporaties actief met ieder hun eigen vernieuwingsplannen: Stadgenoot, de Key, Rochdale, de Alliantie, Ymere en Eigen Haard. Zie ook hun websites voor de laatste berichtgeving over de woningverdeling en vernieuwingsplannen.

Verslagen

Van de algemene vragen, die na de presentaties van Paulus de Wilt en Jesse Bos zijn gesteld, zijn verslagen gemaakt. Nog niet alle verslagen zijn gereed, maar verschijnen zo spoedig mogelijk op deze site. Een link naar de verslagen vindt u rechts.

Links naar meer informatie

Wijksteunpunt Wonen
Stadgenoot
Rochdale
De Key
Eigen Haard
De Alliantie
Ymere

Verslagen wijkbijeenkomsten

Het verslag van de bijeenkomst in Osdorp-West volgt later. Verslagen Wijkbijeenkomsten Stedelijke Vernieuwing

Meer over stedelijke vernieuwing op de site van Nieuw-West

Stedelijke Vernieuwing

---