Stadsdeel Amsterdam-Noord

Jongeren praten mee over JIP in Noord

15 juli 2011

Op dinsdag 12 juli presenteerden de JeugdZaak en vier Noordse jongeren in de raadzaal de resultaten van hun onderzoek naar de gewenste vorm en inhoud van een Jongeren Informatie Punt (JIP) in Noord.

Het uitgangspunt van het onderzoek was `niet praten over, maar met de jongeren voor wie het JIP bedoeld is.' Er zijn daarom tal van Noordse jongeren geïnterviewd over hun wensen en aanbevelingen voor een JIP. Dat leverde concrete en verrassende conclusies op, bijvoorbeeld dat de jongeren graag een echt informatiepunt willen, in plaats van een website. Ze hebben behoefte aan een plek waar zij terecht kunnen met vragen over onder andere huisvesting, geld, gezondheid, vrijetijdsbesteding, werk en scholing. De jongeren gaven daarbij aan dat de houding van hun ouders ten opzichte van een JIP doorslaggevend zal zijn in de beslissing om er gebruik van te maken of niet. Met het onderzoek is de eerste stap in de ontwikkeling van een JIP in Noord gezet.

Coby van Berkum in gesprek met jongeren over het projectplan JIP Portefeuillehouder Jeugd Coby van Berkum in gesprek met vier van de jongeren die actief meepraten over de opzet van een JIP in Noord.