Watersportverbond - KNWV

Nederlands jeugdteam wint Europese titel

vrijdag 15 juli 2011

Van 8 t/m 10 juli is er op de Attersee gestreden om het Europees Jeugd Kampioenschap in de Yngling-klasse. Dit evenement werd gehouden als voorloper op het WK Yngling dat maandag 11 juli van start is gegaan.

Met acht wedstrijden in drie dagen leek het een vol programma. Helaas was er zaterdag te weinig wind waardoor er maar zes wedstrijden gevaren konden worden.

Strijden om titel
Met een constante serie (3-2-2-2-1-4) heeft de Yngling NED 333 met Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma en Marjolein Hufen de titel op hun naam geschreven.
Naast de NED 333 heeft ook een tweede Nederlands team goede zaken gedaan. Tot in de laatste wedstrijd streden de NED 333 en de NED 365 om de titel. De NED 365 van Anne-Christianne Kentgrens, Robert-Jan Kentgrens en Michel Peulen kon de titel alleen nog pakken door een eerste plaats te zeilen Bij alle andere uitslagen zou het kampioenschap gewonnen worden door de NED 333.
Het laatste team uit de top 3, DEN 199, kon zich niet meer mengen in de titelstrijd. Maar de weg naar de tweede plaats lag voor hen nog wel open.

Met een spannende laatste voordewindse rak werd het duidelijk dat de NED 365 niet meer als eerste over de finish zou gaan. Helaas eindigde zij als derde achter de DEN 111 en DEN 199. Hierdoor kwamen de Denen tussen de twee Nederlandse teams op het podium te staan.

Resultaten:

1. NED 333; Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma en Marjolein Hufen
2. DEN 199; Lucas Lier, Konrad Floryan en Emil Max Møller

3. NED 365; Anne-Christanne Kentgrens, Robert-Jan Kentgrens en Michel Peulen.