Jumbo supermarkten

Jumbo winkels in Joure en MarkenesseWINKELS IN JOURE EN MARKNESSE

Nieuwe exploitatie Jumbo winkels in Joure en MarkenesseWINKELS IN JOURE EN MARKNESSE

Jumbo Supermarkten heeft overeenstemming bereikt met ondernemersfamilie Kooistra en ondernemer Wiebe Zijlstra over de exploitatie van de winkels in Joure en Marknesse. Als gevolg van de ombouwoperatie van Super de Boer tot Jumbo, ontstond in Joure de situatie dat er twee Jumbo's zouden zijn met een andere eigenaar. Om dit te voorkomen, heeft een ruil van winkels plaatsgevonden. De twee winkels in Joure zullen worden gerund door Wiebe Zijlstra, die nu nog een Super de Boer heeft in Marknesse. De familie Kooistra, die de andere Jumbo in Joure had, wordt eigenaar van de winkel in Marknesse. Daarnaast gaan zij winkels exploiteren in Harlingen, Leeuwarden en een tweede winkel in Heerenveen. Deze winkels zijn nu nog Super de Boer en worden omgebouwd tot Jumbo. De familie Kooistra heeft al winkels in Bolsward, Makkum, Wommels en Heerenveen.

Algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten is bijzonder blij dat na constructief overleg met beide ondernemers deze oplossing is gevonden. "Op deze manier kunnen beide ondernemers zich optimaal focussen op hun eigen marktgebied. En zo kunnen de inwoners van zowel Joure als Marknesse optimaal profiteren van de unieke Jumbo formule van de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service."

Wiebe Zijlstra neemt zijn tweede winkel aan de Sinnebuorren in Joure in oktober 2011 over.
Alle medewerkers van de winkel gaan mee over. Zijn exploitatie aan de Breestraat 29 in Marknesse wordt dit jaar overgedragen aan de familie Kooistra. Ook hiervoor geldt dat alle medewerkers in dienst komen bij de familie Kooistra.

Familie Kooistra zal later dit jaar nog een tweede Jumbo winkel openen aan de Ged. Molenwijk 24 in Heerenveen. Daar hebben zij al een winkel aan de Jister 29, die binnenkort aanzienlijk wordt uitgebreid. In 2012 zal Kooistra nog winkels openen aan de Spoorstraat 1 in Harlingen en aan het Hoeksterpad 1 in Leeuwarden. Het gaat hier om winkels van Super de Boer die worden omgebouwd. Harm de Hoop, nu Super de Boer ondernemer in Heerenveen, zal de nieuwe Jumbo winkel in Kollum gaan runnen.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel uitgebreid. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. In 2010 is Jumbo uitgeroepen tot `Beste winkelketen' in de categorie supermarkten en onlangs won Jumbo in dezelfde categorie de `Customer Centric DNA Awards 2011', een publieksprijs voor de meest klantgerichte ondernemingen van Nederland. Door de overname van Super de Boer zet Jumbo Supermarkten de groei van de afgelopen jaren in versneld tempo door.