Gemeente Hellevoetsluis


Onderzoek gemeentelijke monumenten

Om een beeld te krijgen van de restauratiebehoefte onder gemeentelijke monumenten, doet het Nationaal Restauratiefonds hier momenteel onderzoek naar. Ook de gemeente Hellevoetsluis vindt het belangrijk dat de aanwezige monumenten behouden blijven en heeft enkele weken geleden een adreslijst van de lokale monumenten naar het Nationaal Restauratiefonds gestuurd.

Het onderzoek naar de restauratiebehoefte onder eigenaren en bewoners van gemeentelijke monumenten, is bedoeld om in beeld te brengen of er aanvullende (financiële) maatregelen nodig zijn die eigenaren en bewoners kunnen ondersteunen bij het behoud van hun monument.

Om deze reden zijn er enquêtes verstuurd naar circa 33.000 eigenaren en bewoners van de monumenten in 225 gemeenten. Degene die de enquête ontvangen hebben, hebben tot 14 augustus de tijd om deze ingevuld te retourneren of online in te vullen.

Verwacht wordt dat in september/oktober de resultaten van het onderzoek bekend zijn. De gemeente Hellevoetsluis ontvangt in ieder geval het onderzoek met de landelijke resultaten en bij voldoende geretourneerde enquêtes ontvangt zij ook een rapport met daarin de resultaten van de gemeente zelf.

07/15/2011