Gemeente Hellevoetsluis


Hellevoetsluis genomineerd voor Jong Lokaal Bokaal

De gemeente Hellevoetsluis is samen met elf andere gemeenten genomineerd voor de Jong Lokaal Bokaal! De Jong Lokaal Bokaal beloont positief jeugdbeleid en is een initiatief van de Nederlandse Jongeren Raad (NJR) en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten. De Jong Lokaal Bokaal legt gemeenten langs de meetlat op het gebied van onder andere inspraak en beleid, kansen en talenten en lokale infrastructuur. Op welke manier hebben jongeren inspraak? Besteedt de gemeente aandacht aan talentontwikkeling? En welke gemeente zet zich in voor positief jeugdbeleid?

Zowel jongeren(werkers) en organisaties op het gebied van jeugd als gemeentevertegenwoordigers, konden hun gemeenten nomineren voor de prijs. Van alle gemeenten gaan nu de 12 sterkste door naar de volgende ronde waarin ze worden bezocht door studententeams van de Hogeschool Utrecht. Deze bezoeken vinden plaats in augustus. Een deskundige jury bepaalt welke drie gemeenten een plaats verdienen in de finale die plaatsvindt in november.

Bij de bekendmaking van de nominatie kreeg gemeente Hellevoetsluis een compliment voor het uitgewerkte beleid en de actieve inzet van de jongerenraad. Op het gebied van de zorg voor jongeren heeft gemeente Hellevoetsluis een bijzonder project met de woonbegeleiding die wordt geboden aan jongeren van 18 jaar en ouder in de Jongeren Foyer Hellevoetsluis. Ook de inspraak die jongeren hebben bij bijvoorbeeld de toekomstvisie werd door het NJR als positief gezien. Daarnaast heeft de gemeente een uitgebreid aanbod van voorzieningen op cultureel en sportief gebied en zijn er zes grote jongerenontmoetingsplaatsen met sportfaciliteiten, twee jongerencentra, speelplekken voor jongeren en de natuurlijke speeltuin.

07/15/2011